Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_128

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι τα μόνα που κατοχυρώνουν την ασφαλή λειτουργία τους

Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής τους

Η επιβολή ενός δεύτερου lockdown, μετά από αλλεπάλληλες δέσμες απαγορευτικών μέτρων και ουσιαστικά πριν την έναρξη του χειμώνα στη χώρα μας, συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη της αδιέξοδης και εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζοντας το λαό με το προκλητικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της και να χρεώσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της σε αυτούς που «δεν συμμορφώθηκαν». Άλλωστε η πολιτική των ακατάσχετων περιορισμών, των απαγορεύσεων και των προστίμων, έχει στόχο την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης, τη χρέωση στον ανυπάκουο λαό κάθε αρνητικής εξέλιξης και τη δημιουργία ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου, αυταρχισμού και καταστολής, για τη συνέχιση της επιβολής μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Το 2οlockdown όσο και αν διακηρυκτικά το απεύχονταν, αποτελεί στην πραγματικότητα πολιτική επιλογή της ΝΔ. Η κυβερνητική πολιτική πιστώνεται στο ακέραιο το γεγονός ότι, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνέχισε και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Τα 30.000 οργανικά κενά, αλλά και οι ΜΕΘ που παρά τις διαβεβαιώσεις εξακολουθούν να είναι ελάχιστες σε σχέση με τις 3500 που προβλέπει το οργανόγραμμα του ΕΣΥ, οδηγούν στην κατάρρευσή του, πριν καν μπει ο χειμώνας. Όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί στο έπακρο την πανδημία για τη λήψη αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων, με στόχο την ακαριαία επιβολή του συνόλου των πιο μαύρων ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών. Οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, στην εργασία, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στο χτύπημα των σωματείων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Περισσότερα...

“Τυφλή τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ εστί”. Σε συντριπτική γελοιοποίηση εξελίχτηκαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών που θέλησε να κάνει η Κεραμέως με τους φίλους της. Κάτι σαν οικογενειακή υπόθεση. Αφού ψήφισε μονοψήφιος αριθμός εκπαιδευτικών σ' όλη την Ελλαδα (επί της %), δίνοντας έτσι ένα ηχηρό χαστούκι στην εκλεκτή των ιδιωτικών σχολείων

Περισσότερα...

Κάτω η πολιτική του ακραίου αυταρχισμού!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ προχωρούν ακάθεκτοι στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με πρώτο σταθμό τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα «Υπηρεσιακά Συμβούλια». Το βλέμμα της κυβέρνησης της ΝΔ ,αλλά και της ολιγαρχίας, είναι στραμμένο προς το συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα των εργαζομένων και τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες. Ο Βρούτσης ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα ομοβροντία για να βάλει ταφόπλακα στην απεργία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Περισσότερα...

Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα σχολεία – καταπατά βάναυσα το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση – επιβάλλει σκληρά ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση – εντείνει το κλίμα της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού

Η 3η του Νοέμβρη σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα μιας μεγάλης βαρυχειμωνιάς που έρχεται για την εκπαίδευση, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την πλατιά πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας η κυβέρνηση προχωρά άρον – άρον στην υιοθέτηση νέων σκληρότερων μέτρων απαγορεύσεων, λουκέτων και τηλεργασίας που συνιστούν ένα νέο μίνι lockdown. Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες αποτελούν το επίκεντρο των νέων κατασταλτικών μέτρων που συνοδεύονται από την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Aμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, η κυβέρνηση έσπευσε συμπληρωματικά να βάλει λουκέτο σε όλα τα Λύκεια των νομών αυτών ενεργοποιώντας το υποχρεωτικό μέτρο της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης κατά το πρότυπο των ΑΕΙ.

Περισσότερα...

Νέα νομοθετικά μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Νέα αντεργατικά νομοθετήματα που θα προστεθούν στο πλήθος έκτακτων, υποτίθεται, αλλά επί της ουσίας μόνιμων μέτρων που το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα την πανδημία θεσμοθέτησε.
Στόχοι των νέων κυβερνητικών νομοθετημάτων είναι:

Περισσότερα...

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την ψήφιση του χουντονόμου για τον περιορισμό και την απαγόρευση του δημοκρατικού δικαιώματος των διαδηλώσεων ετοιμάζει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για να επιβάλει περιορισμούς και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας.

Περισσότερα...