Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO 123

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Με μαζικό – παρατεταμένο πανδημοσιοϋπαλληλικό αγώνα διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και την επαναφορά των δώρων

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Το προεκλογικό σκηνικό που στήνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση είναι κάλπικο και δημαγωγικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καμώνεται πως τα μνημόνια τελείωσαν. Όμως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως η πολιτική των απανωτών περικοπών στους μισθούς μας, η κατάργηση των δώρων, που συντηρούνται μέχρι και σήμερα, είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής των τριών μνημονίων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί ταυτόχρονα έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της μνημονιακής – αντεργατικής πολιτικής, που υπαγορεύθηκε από τις επιταγές της τρόικας και υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις. Η επαναφορά λοιπόν των δώρων που περικόπηκαν από τους δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί κομβικό σημείο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων.

Περισσότερα...

Το περιοδικό «Αντιτετράδια της Eκπαίδευσης» σας καλεί στο καθιερωμένο πλέον γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 2 Φλεβάρη και ώρα 9.30 μμ. στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα Πορείας» (Ισαύρων 29Γ & Χαρ. Τρικούπη).

Με ιδιαίτερη χαρά σάς περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε, συντροφιά με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, από τους:

Κωνσταντίνα Βασίλογλου - σαντούρι,

φωνή Αλέξης Κουτσουρέλης - μπουζούκι

Άκης Κυραλέος – κιθάρα

Στην τιμή της πρόσκλησης-οικονομικής ενίσχυσης των 5 ευρώ, περιλαμβάνεται το πρώτο ποτό μας. Η κουζίνα της Πορείας έχει αναλάβει τους μεζέδες που θα συνοδεύσουν τη βραδιά μας!

Το Πολυτεχνείο 1973 αντέχει στο χρόνο! Η ηρωική εξέγερση το Νοέμβρη 1973, στην καρδιά της φασιστικής χούντας, αντέχει στη διαστρέβλωση, τη λήθη και την προσπάθεια να γίνει ανώδυνη γιορτή. Αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα, όπου μία γνήσια αντιιμπεριαλιστική εξέγερση δεν θάφτηκε στη λήθη αλλά αποτελεί πηγή έμπνευσης και ιστορικό γεγονός, ορόσημο για τους αγώνες του σήμερα. Αρκεί να μην μείνει παγωμένο στον χρόνο με ακίνδυνο φωτοστέφανο και «ξεδοντιασμένο» από τις πολιτικές προεκτάσεις του.

Περισσότερα...