ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ,

Πρόεδροι των Γ' και Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Συνυπογράφοντας μέχρι κεραίας τη δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και θεωρώντας μελανό και πρωτοφανές ατόπημα για το παρόν και το μέλλον μιας ιστορικής Ομοσπονδίας όπως η ΟΛΜΕ την τελευταία ανακοίνωση του ΔΣ, με πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ, τους καλούμε να αποσύρουν την υπογραφή τους ώστε η ανακοίνωση-μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού να ακυρωθεί!

Περισσότερα...

Όταν η νέα (παλιά) ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγει να κάνει επικοινωνιακά τρυκ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ ο φτωχός εκπαιδευτικός έχει δύο δρόμους. Είτε να σωπάσει ή να διαμαρτυρηθεί. Για τον μισθό, τη σύνταξη, τα κλειστά σχολεία, τους ανύπαρκτους διορισμούς. Όπερ και εγένετο. Όμως οι θεματοφύλακες του Γ' Μνημονίου στην εκπαίδευση θεώρησαν ότι προσβλήθηκαν τα ιερά και τα όσια και προχώρησαν στην κατάπτυστη ανακοίνωση, προϊόν της νέας συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην ΌΛΜΕ.

Περισσότερα...

Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά

Σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρέπεια για όλους

Συνάδελφοι,

Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί, τα εργαζόμενα στρώματα, ο λαός και η νέα γενιά βρίσκονται μπροστά στο νέο κοινωνικό οδοστρωτήρα του τρίτου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις επιταγές των δυναστών της γηρασμένης Ευρώπης και του ιμπεριαλισμού. Η κυβέρνηση του «πρώτη φορά φορά Αριστέρα» συνεχίζει απροσχημάτιστα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ίδιας με αυτή που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες της τελευταίας πενταετίας. Οι κάλπικες υποσχέσεις μετατρέπονται σε κοινωνική έρημο για το δοκιμαζόμενο λαό μας.

 

Περισσότερα...

Το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης υπήρξε βασικός στόχος της αντεργατικής επίθεσης που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είναι γνωστό ότι οι αντιασφαλιστικές επιθέσεις εκτυλίχθησαν απανωτά από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ με το ψεύτικο επιχείρημα της «βιωσιμότητας» των ασφαλιστικών ταμείων. Ψεύτικο, γιατί η αντεργατική επίθεση φρόντισε, με μια καταιγιστική προπαγάνδα, να παρουσιάζει ανάποδα το αίτιο με το αιτιατό:

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Τη «μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση» διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός, την «εκπαίδευση ίσων ευκαιριών για όλους και όλες» προβάλλει ο υπουργός παιδείας. Σχήματα λόγου για να καλύψουν μια πολιτική αποδόμησης του δημόσιου σχολείου. Πρώτα από όλα γιατί σε μια κοινωνία με τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται, «η εκπαίδευση ίσων ευκαιριών» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά συνιστά πολιτική αγυρτεία. «Σε μια κοινωνία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, τα παιδιά ξεχωρίζονται, όπως και οι μεγάλοι, σε δύο κατηγορίες, σ' εκείνα που

Περισσότερα...

1. Ο καθένας/καθεμιά είναι ελεύθερος/η να πιστεύει σ' όποιο θρησκευτικό δόγμα ή να μην πιστεύει και το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαφυλάττει και να υπερασπίζεται την ανεξιθρησκία
2. Το δημόσιο σχολείο δεν πρέπει να είναι χώρος θρησκευτικού προσηλυτισμού, φανερού ή λαθραίου
3. Το μάθημα των θρησκευτικών είναι προαιρετικό και μη βαθμολογήσιμο

Περισσότερα...