Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή με έμμεσο ή άμεσο τρόπο παρεμβαίνει στα σχολεία και στο έργο των εκπαιδευτικών. Αυτή την φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος βρήκε έναν «θεσμικό» τρόπο. Όπως καταγγέλλει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή εναντίον διευθυντή σχολείου της περιοχής, επειδή «επέτρεψε» να αναρτηθεί σε τοίχο του σχολείου του φωτογραφία ΕΛΑΣιτών.

Περισσότερα...

του Χρήστου Κάτσικα

Μέσα στον Ιανουάριο θα τοποθετηθούν οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης

Ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για την επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες επιλογής νέων καθώς ο υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι πρέπει να τοποθετηθούν το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία (Άρθρο 46 του ν. Βοσκήσιμες γαίες κλπ) συγκροτούνται 13 περιφερειακά αποκεντρωμένα συμβούλια επιλογής τα οποία και θα έχουν την ευθύνη επιλογής των νέων διευθυντών εκπαίδευσης.

Περισσότερα...

του Χρήστου Κάτσικα

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωνε την πρόθεσή του για την έναρξη ενός «εθνικού διαλόγου» για την Παιδεία.

Στο διάλογο θα συμμετάσχουν κόμματα, κοινωνικοί φορείς και εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να «αναζητηθούν κοινοί τόποι, να επιδιωχθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη και ειλικρινέστερη συναίνεση».

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Ο Υπουργός παιδείας σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και η κυβέρνηση σε ρόλο . αντιπολίτευσης αδυνατούν να δώσουν λύσεις σε εκρηκτικά προβλήματα της εκπαίδευσης υποσχόμενοι «ένα πουκάμισο αδειανό», όπως είναι το πρόγραμμα και η ρητορική τους. Στον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεκάδες χιλιάδες είναι ακόμα τα παιδιά που δεν έχουν δει τους δασκάλους τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μέχρι την αρχή της εβδομάδας το σύνολο των κενών, σε εκπαιδευτικούς, από τα Νηπιαγωγεία μέχρι και τα Λύκεια ανέρχεται στις 8.000.

Περισσότερα...

του Γιώργου Κ. Καββαδία

Παραφράζοντας τον ποιητή, όπου ακούω μεταρρύθμιση ανθρώπινο κρέας μυρίζει. Η κυβέρνηση θεσμοθετεί με βάση το 3ο Μνημόνιο να την περικοπή από τους συνταξιούχους 2,3 δισ. ευρώ για το 2015 και 2016,την αύξηση στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από το 2022 στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας.

Παράλληλα μειώνει τις συντάξεις μέχρι το κατώτερο όριο των 392 ευρώ, καταργεί επικουρικές (θα

Περισσότερα...

Συνάδελφοι,

Μετά την ταπεινωτική υποταγή στους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές δυνάστες και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου εξαθλίωσης και υποτέλειας, καταμεσίς του θέρους, μαζί με τη συμμαχία των προθύμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά τώρα με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση και την εφαρμογή των λεγόμενων προαπαιτούμενων και εφαρμοστικών νόμων. Με σωρεία εκατοντάδων νομοθετημάτων που ξεκίνησαν ήδη να ψηφίζονται, θέλει να επιβάλλει στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων,νέα φοροληστεία, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, νέες ραγδαίες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

 

Περισσότερα...