ΔΗΛΩΣΗ των αιρετών 2/1/2016
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ - Χ. ΚΑΤΣΙΚΑ ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, Π. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΠΥΣΔΕ Νοτίου Αιγαίου

• ΕΝΩ η «κυβερνώσα Αριστερά», εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο, συνεχίζει να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, να καταργεί κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ευτελίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς...

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Το 2015 ξεκίνησε με την «πρώτη φορά Αριστερά» να συγκυβερνά με την Καμμενο- δεξιά βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που χρησίμευσε σαν μέσο εξαπάτησης και υφαρπαγής ψήφων. Κράτησε μήνες η «σκληρή διαπραγμάτευση» με την ΕΕ που περιλάμβανε ένα δημοψήφισμα - απάτη καθώς ανεξαρτήτως αποτελέσματος είχε δηλωθεί εξ αρχής από τον πρωθυπουργό ότι σε σαρανταοκτώ ώρες θα φέρει συμφωνία. Έτσι το «όχι» του λαού μετατράπηκε σε «ναι» που έφερε και τα ΑΤΜ: Capital control και . Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε εν χορδαίς και οργάνω από συγκυβέρνηση, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι.

Περισσότερα...

Του Χρήστου Κάτσικα

Το «ντεπούτο» της έκανε, τη Δευτέρα 28/12, η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, που, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, «θα θέσει χρονοδιαγράμματα και βασικές κατευθύνσεις για τις αλλαγές στην Παιδεία».

Στον πυρήνα των αφετηριακών θέσεων του διαλόγου, όπως τις διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Λιάκος απαιτείται «ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της Παιδείας, με βαθιές και σωστικές παρεμβάσεις σε όλες τις

Περισσότερα...

Κυριακή 31/1/2016, 7μμ
Ο βίος του Γαλιλαίου, του Bertolt Brecht
ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Οι δογματικές αντιλήψεις του θεοκρατικού 16ου αιώνα απειλούνται από μια νέα επιστημονική αποκάλυψη. Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, Γαλιλαίος, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ελάτε να διασκεδάσουμε στο γλέντι των ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΩΝ
την Παρασκευή 29 Γενάρη 2016 (ώρα προσέλευσης 9.00μμ)

Περισσότερα...

Ο κ. ΟΟΣΑ ... στη σχολική τάξη!

Σε έγγραφη απάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη (14/12/2015), η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Θ. Φορτσάκη, αναφέρεται ότι «εκτός από τα τρία επίπεδα στα οποία θα λειτουργήσει ο Εθνικός Διάλογος για την παιδεία, τον Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου, την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και το ΕΣΥΠ, θα λειτουργήσει και μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα αξιολογήσει την έκθεση του ΟΟΣΑ του 2011, η οποία πρέπει να επικαιροποιηθεί την Άνοιξη του 2016».

Περισσότερα...