ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Ένα από τα μέτρα που θα συμπεριληφθούν άμεσα στις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας είναι ο χρόνος διδασκαλίας και ο εργασιακός χρόνος των εκπαιδευτικών να μη συμπίπτουν, δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Α. Λιάκος.

«Ο εργασιακός χρόνος να περιλαμβάνει επίσης τις παιδαγωγικές συναντήσεις των δασκάλων και των καθηγητών οι οποίοι κάθε βδομάδα θα χαράζουν την εκπαιδευτική πολιτική», συμπλήρωσε.

Περισσότερα...

• Μεθοδεύουν διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης
• Προετοιμάζουν νέα αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Ένα από τα μέτρα που θα συμπεριληφθούν άμεσα στις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας είναι «ο χρόνος διδασκαλίας και ο εργασιακός χρόνος των εκπαιδευτικών να μη συμπίπτουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Α. Λιάκος. «Ο εργασιακός χρόνος να περιλαμβάνει επίσης τις παιδαγωγικές συναντήσεις των δασκάλων και των καθηγητών οι οποίοι κάθε βδομάδα θα χαράζουν την εκπαιδευτική πολιτική», συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και σε αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Όλοι οι διάλογοι για την εκπαίδευση μέχρι τώρα προβάλλουν το «εθνικό» διαχέοντας την ψευδαίσθηση ότι σε μια κοινωνία που σπαράσσεται από κοινωνικές ανισότητες και συγκρούσεις μπορεί να υπάρχει «κοινό συμφέρον». Υπηρετήθηκε αλήθεια το κοινό συμφέρον από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν μετά από τόσους «εθνικούς διαλόγους» στις προηγούμενες δεκαετίες ή η αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης; Λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις και διαμορφώθηκαν πολιτικές με βάση τις θέσεις και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής

Περισσότερα...

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ)

ΣΤΗ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με μόνο 15 ΕΛΜΕ υπέρ του διαλόγου, από τις 68 που ψήφισαν στην τελευταία ΓΣ των Προέδρων θεωρεί ότι νομιμοποιείται η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, να συμμετέχει στη φιέστα «εθνικού διαλόγου» της κυβέρνησης.

Σε ψηφοφορία της ΓΣ προέδρων (27/02/2016), τέθηκε ψήφισμα κατά του κυβερνητικού διαλόγου που είχε υπογραφεί αρχικά από 31 ΕΛΜΕ. Σε σύνολο 68 ΕΛΜΕ καταμετρήθηκαν 34 ΕΛΜΕ κατά του διαλόγου, 15 ΕΛΜΕ υπέρ και 19 ΕΛΜΕ λευκό. Σε αυτό το αποτέλεσμα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δέχτηκε να συνυπολογιστούν οι ψήφοι προέδρων ΕΛΜΕ που είχαν αποχωρήσει (Μαγνησίας, Κικλίς) κα

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης

πάμε θέατρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Μαρτίου 2016, Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Παρασκευή 1/4/2016, Άννα Καρένινα, του Λεβ Τολστόι, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ
μειωμένη τιμή 10 ευρώ

Περισσότερα...

Είναι πολύ πρόσφατες οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, για τις «αστοχίες και τις στρεβλώσεις στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού», ειπωμένες σ' αυτά τα «περίεργα» ελληνικά , καταλήγοντας πως σε «μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας « προκύπτουν προφανώς όπως θεωρεί κυβέρνηση και υπουργείο «χιλιάδες πλεονάσματα διδακτικών ωρών».
Στο στόχαστρο είναι φανερό πως μπαίνει για άλλη μια φορά ο χώρος των εκπαιδευτικών, καθώς μετά τις διαπιστώσεις αυτές οι Διευθυντές καλούνται «να αναμορφώσουν τα Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα...ώστε να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό»!!

Περισσότερα...