Το περιοδικό «Αντιτετράδια της Eκπαίδευσης» σας καλεί στο καθιερωμένο πλέον γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 2 Φλεβάρη και ώρα 9.30 μμ. στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα Πορείας» (Ισαύρων 29Γ & Χαρ. Τρικούπη).

Με ιδιαίτερη χαρά σάς περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε, συντροφιά με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, από τους:

Κωνσταντίνα Βασίλογλου - σαντούρι,

φωνή Αλέξης Κουτσουρέλης - μπουζούκι

Άκης Κυραλέος – κιθάρα

Στην τιμή της πρόσκλησης-οικονομικής ενίσχυσης των 5 ευρώ, περιλαμβάνεται το πρώτο ποτό μας. Η κουζίνα της Πορείας έχει αναλάβει τους μεζέδες που θα συνοδεύσουν τη βραδιά μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας επέβαλε, κατά την προσφιλή της τακτική, με τροπολογία σε νομοσχέδιο που αφορούσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το λεγόμενο “νέο” σύστημα διορισμών, το διαβόητο προσοντολόγιο που αντικαθιστά τον παλιότερο κακόφημο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του Αρσένη, ο οποίος ίσχυε από το 1998 και που είχε καταργηθεί από τα πρώτα χρόνια της μνημονιακής θύελλας.

Περισσότερα...

Η Υπουργική Απόφαση για τον Προγραμματισμό και Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων

 Ή Εξωραϊσμός της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με την οποία καθορίζονται ο Προγραμματισμός και η Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων. Μια υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τον ν.4545/2018 συμπληρώνοντας τα κομμάτια του παζλ για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης σύμφωνα με τις νεοφιλελελεύθερες κατευθύνσειςτου ΟΟΣΑ και ανεξάρτητα από τους ευφημισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ολίγον … ΑΝΕΛμε γαλάζιους (ΝΔκρατικούς) και ποταμίσιους κόκκους.

 

Περισσότερα...

Με διαδικασίες “εξπρές” και εν μέσω των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τακτική που θυμίζει τον κλέφτη, το υπουργείο Παιδείας μεθοδεύει μια πολύ καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση άλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών. Πρόκειται για το διαβόητο πλέον “προσοντολόγιο” που συνδέεται με το “νέο σύστημα διορισμών” εκπαιδευτικών, που υποτίθεται πως θα ισχύσει από εδώ και στο εξής, αντικαθιστώντας τον παλιό κακόφημο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος έπαψε να ισχύει από την εποχή της Διαμαντοπούλου.

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 11 Γενάρη στη 1.00μμ στα Προπύλαια

Με τον παραπλανητικό τίτλο «νέο σύστημα διορισμών» η κυβέρνηση προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες μια βαθιά αντιδραστική τομή για τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Περισσότερα...

Τη νύχτα της 8ης προς την 9η Γενάρη ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας πέφτει δολοφονημένος στις πύλες του σχολικού συγκροτήματος “Βουδ” στην Πάτρα από το χέρι της ΟΝΝΕΔιτικης συμμορίας με αρχηγούς τους Καλαμπόκα – Σπίνο. Πρωθυπουργός της χώρας ο Κ. Μητσοτάκης, υπουργός Παιδείας ο Β. Κοντογιαννόπουλος, υφυπουργός Παιδείας Β. Μπεκίρης, νομάρχης Αχαϊας ο Τάγαρης. Οι μαθητές της χώρας βρίσκονται σε μαχητικές καταλήψεις αντιδρώντας στα οπισθοδρομικά σχέδια των Μητσοτάκη – Κοντογιαννόπουλου (ιδιωτικοποιήσεις, στολές, ποδιές, αριστείες και πολλά παρόμοια). Το νέο διαδίδεται αν αστραπή και τα σχολεία παίρνουν φωτιά. Ο Β. Κοντογιαννόπουλος (που αργότερα μεταγράφηκε στο ΠΑΣΟΚ) παραιτείται και αναλαμβάνει ο “ήπιος” Γ. Σουφλιάς που εγκλωβίζει τις ηγεσίες ΟΛΜΕ/ΔΟΕ σε διάλογο ώσπου να τις ξεδοντιάσει εντελώς.

Περισσότερα...