• Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το αντεκπαιδευτικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο!

• Με κλειστά σχολεία και εν μέσω πανδημίας, η πολιτική ανηθικότητα ολκής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας ξεπερνά κάθε προηγούμενο!

• Το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί και θα αντιδράσει, ώστε να ακυρώσει τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Οι υποκριτικές ευχαριστίες προς τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς γρήγορα πνίγηκαν μέσα στους ποταμούς ψευδών υποσχέσεων προς γονείς και μαθητές για παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών και στις αλλεπάλληλες δηλώσεις ευαρέσκειας για την υποτιθέμενη καταπληκτική κατάσταση που επικρατεί στις οθόνες και τα πληκτρολόγια "της εξ αποστάσεως μάθησης"...

Περισσότερα...

Έπεσε στην αντίληψή μας το άρθρο του Η. Πατίδη, κεντρικού στελέχους του ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) και προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά, με τον τίτλο “Βρε καλώς τους” που δημοσιεύτηκε στο 902.gr την ενημερωτική πύλη του ΚΚΕ. Φαίνεται πως θίξαμε τις ευαίσθητες χορδές του Η. Πατίδη, ή καλύτερα της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, επειδή τους ασκήσαμε κριτική λέγοντας πως συντάσσονται στη γραμμή της “εθνικής ομοψυχίας” που έχει χαράξει η κυβέρνηση της ΝΔ. Έτσι ο συντάκτης του άρθρου/γνώμης ανέλαβε το έργο να συγκαλύψει όπως – όπως τη γραμμή της ηγεσίας του ΠΑΜΕ καταφεύγοντας σε προκλητικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, εκτοξεύοντας επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, που μπορεί να εντυπωσιάζουν πρόσκαιρα αποκρύπτοντας την αλήθεια, όμως η λάμψη είναι εφήμερη ο καπνός που απομένει δεν μπορεί να συγκαλύψει για πολύ την πραγματικότητα.

 

Περισσότερα...

Ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κ.Ηλίας Πατίδης, παίρνοντας αφορμή από ένα άρθρο τους στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, εξαπέλυσε χτες από το 902gr, επίθεση εναντίον των καταξιωμένων διανοουμένων και συνδικαλιστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου και των Παρεμβάσεων, συναγωνιστών Χρήστου Κάτσικα και Χρήστου Σόφη. Ουσιαστικά πρόκειται για επίθεση εναντίον του Μ-Λ ΚΚΕ.

Περισσότερα...

Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!

Κάλυψη τώρα όλων των αναγκών του ΕΣΥ

Η 7η Απρίλη, παγκόσμια ημέρα για την Υγεία, φέρνει στο προσκήνιο με τον πιο τραγικό τρόπο τις εγκληματικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων δογμάτων και της βάρβαρης πολιτικής που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας και σε όλο τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Μιας πολιτικής που αφού πρώτα συνέτριψε τα Δημόσια Συστήματα Υγείας, τώρα μπροστά στην εξελισσόμενη επιδημία του κορονοϊού, εμφανίζεται να δείχνει υποκριτικό « ενδιαφέρον» για την υγεία των λαών, χωρίς να παίρνουν ακόμα και τώρα τα αναγκαία και απαιτούμενα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Περισσότερα...

Από τον ιστότοπό μας μπορείτε πλέον να βρείτε τον επικαιροποιημένο και πλήρως ενημερωμένο οδηγό των Αντιτετραδίων. Η τελευταία έκδοση του οδηγού περιέχει τα περιεχόμενα όλων των τευχών μέχρι και το πιο πρόσφατο με αριθμό 127.

Τα Αντιτετράδια εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες στους συντρόφους της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού για τη νεολαία "Πορεία" για την ακούραστη εργασία τους ώστε ο οδηγός να παραμένει έγκυρος και ενημερωμένος. Χωρίς την δουλειά τους, ο οδηγός αυτός δεν θα υπήρχε.

xmlΟ επικαιροποιημένος οδηγός των Αντιτετραδίων (τεύχη 1 - 127)

Διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα του γενικού λουκέτου σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της χώρας. Σχεδόν την επόμενη του κλεισίματος των σχολείων, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έσπευσε να κερδίσει τις εντυπώσεις, επικοινωνιακά τουλάχιστον, λέγοντας πως ξεκινάει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Μόνο που οι εξαγγελίες αυτές αποτέλεσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι και σήμερα, σχέδια επί χάρτου.

Περισσότερα...