του Γιάννη Σπυράλατου

Μέσα στο πάνδημο κακό στήθηκε βιαστικά το σκηνικό για το θεατρικό ''Της Αριστείας''. Τα βαφτίσια έγιναν με κλειστά τα σχολεία και τις εκκλησίες, ενώ στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ (ΥΠΑΙΘ) βούτηξαν εν μια νυκτί τα ''Πειραματικά''και τα ονόμασαν ''Πρότυπα''(Ν.4692/12-6-2020). Ντυμένα με τα βαφτιστικά τους τα πρώην Πειραματικά ανέβηκαν στη σκηνή της εκπαίδευσης για το νέο ρόλο. Ο σκηνοθέτης της παράστασης αναζητώντας πρότυπα (μοντέλα) με ταλέντα κάλεσε τους υποψήφιους για ακρόαση στις 29-6-2020. Για την επιλογή των άριστων ορίστηκαν και οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Ο διαγωνισμός προέβλεπε έλεγχο δεξιοτήτων με σκοπό την ''αυτοβελτίωση'' στην περίπτωση που ο υποψήφιος έπαιρνε το ρόλο και τη θέση.

Περισσότερα...

Συνάδελφοί μου Καθηγητές εμένα με νοιάζει!

Mε τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως γκρεμίζουν ό,τι απέμεινε όρθιο στο Δημόσιο Σχολείο! Και με τα νέα ωρολόγια προγράμματα καταργούν μαθήματα, διώχνουν μαθητές, απολύουν χιλιάδες αναπληρωτές, απειλούν με διαθεσιμότητα χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς!

Περισσότερα...

Εξαφανίζουν μαθήματα, εξοστρακίζουν εκπαιδευτικούς, φτωχαίνουν την εκπαίδευση!

Να μην περάσουν οι νέες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων!

Με την τακτική του “ξαφνικού θανάτου” η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε περικοπές και καταργήσεις μαθημάτων από τα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και των ΓΕΛ. Οι νέες αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα γραφής των ευρύτερων αλλαγών που επίκεινται στα αναλυτικά προγράμματα, σύμφωνα με τις προγραμματικές διακηρύξεις της Κεραμέως τον περασμένο Ιούλη.

 

Περισσότερα...

Το σχολείο στη… «φορμόλη»!

Σύμφωνα με τις Προγραμματικές Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως στις 22-07-2019 στη Βουλή, ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το Δημοτικό έως το Λύκειο, μελετάται από το ΥΠΑΙΘ. Στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2020 η υπουργός δήλωσε ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής«ήδη ετοιμάζει νέα προγράμματα σπουδών από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, στη βάση της πολύ σημαντικής δουλειάς που είχε γίνει μέχρι το 2014»ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα ανακοίνωσε για μια ακόμη φορά ότι«ετοιμάζεται η αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και των βιβλίων».

Περισσότερα...

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών από γνωστούς εργολάβους της παραπλάνησης και συκοφάντησης οι οποίοι μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ προωθούν τον κοινωνικό πόλεμο, τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία.

Περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε πως η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 Ιούνιου, αναβάλλεται εξ αιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των Πολιτιστικών χώρων για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως και 28.6.2020.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση μόλις επανέλθει η λειτουργία των πολιτιστικών χώρων.