Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία και η καταστολή!

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους με μαζικότητα και μαχητικότητα παλεύοντας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Χιλιάδες φοιτητές, νεολαία και εκπαιδευτικοί κατέβηκαν μαζικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις με βασικά αιτήματα να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές φοιτητών και τις νέες περικοπές εισακτέων στα ΑΕΙ.

 

Περισσότερα...

Όχι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα!

Για μια ακόμα φορά χιλιάδες φοιτητές, νεολαία και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στους δρόμους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, για να καταγγείλουν και να απαιτήσουν να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης που καταπατούν βάναυσα το άσυλο προωθώντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, χτυπούν τον ελεύθερο φοιτητικό συνδικαλισμό και τα δημοκρατικά δικαιώματα, βάζουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και στην πρόσβαση στα ΑΕΙ επαναφέροντας το αυταρχικό μέτρο των διαγραφών μαζί με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Περισσότερα...

 

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου!

Κάτω ο νέος φοροληστρικός – αντιλαϊκός προϋπολογισμός!

Όχι στην καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί εξοργιστική πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό. Σε μια περίοδο που η φτώχεια και η ανεργία παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και η πανδημία τσακίζει την υγεία του λαού ο κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2021 φέρνει νέες δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, στα επιδόματα ανεργίας, μειώνει τα κονδύλια για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα αυξάνει τη φορολογία του λαού ενώ χαρίζει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο!

Περισσότερα...