Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ,

Πρόεδροι των Γ' και Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Συνυπογράφοντας μέχρι κεραίας τη δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και θεωρώντας μελανό και πρωτοφανές ατόπημα για το παρόν και το μέλλον μιας ιστορικής Ομοσπονδίας όπως η ΟΛΜΕ την τελευταία ανακοίνωση του ΔΣ, με πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ, τους καλούμε να αποσύρουν την υπογραφή τους ώστε η ανακοίνωση-μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού να ακυρωθεί!

Περισσότερα...

Το τρίτο μνημόνιο που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που ψήφισαν οι κλασσικές μνημονιακές δυνάμεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι αποτέλεσε το τέλος της σαπουνόπερας «σκληρή διαπραγμάτευση» (που έγινε στο όνομα της προσπάθειας της ελληνικής αστικής τάξης να χαλαρώσει λίγο τη θηλιά), η οποία ξεκίνησε με τη συμφωνία – προπομπό της 20ης Φλεβάρη. Το τρίτο μνημόνιο βαθαίνει παραπέρα την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και

Περισσότερα...

Πέθανε ο σύντροφος Ισαάκ Ιορδανίδης πρωτεργάτης της ίδρυσης του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει με συγκίνηση πως ο σύντροφος Ισαάκ Ιορδανίδης κορυφαίο στέλεχος του κινήματός μας, αφοσιωμένος ολόψυχα στην υπόθεση του λαού, επαναστάτης κομμουνιστής, πρωτεργάτης της ίδρυσης του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Δραπετσώνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Απριλίου 2015. Ο Ισαάκ έφυγε από τη ζωή, πλήρης διαύγειας, σε ηλικία 87 χρονών, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και αφού είχε προηγηθεί τους τελευταίους μήνες νοσηλεία του, αρχικά στο νοσοκομείο «Αττικό» και στη συνέχεια στο «Σωτηρία».

Ισαάκ Ιορδανίδης

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Σχιστού, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απριλίου, ώρα 5.00μμ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου.

 

Περισσότερα...