Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Θανάση Τσιριγώτη: Η Έφοδος

Για την Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την έναρξή της

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

«Συκοφαντημένη από εχθρούς και «φίλους» αλλά με σταθερό ιδεολογικό άξονα «αριστερά – λαός – κινήματα», η Πολιτιστική Επανάσταση κατέθεσε το δικό της ιδεολογικό και πολιτικό αξιακό φορτίο στις αποσκευές όλων όσων δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό και θεωρούν πως η πάλη των τάξεων για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση δεν είπε την ύστερή της λέξη. Πως είναι ανοιχτό πεδίο που θα μας καλεί ξανά και ξανά σε νέους αγώνες.»

Περισσότερα...

Καλλιθέα, 12/6/2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΗ

Στις 17 Ιούνη 2016 ξεκινά η δίκη των 10 στελεχών και μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) στο Μόναχο. Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής-αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15 Απρίλη 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία. Οι συλλήψεις που έγιναν στην Ελλάδα ήταν 4, ενώ έπειτα από πανελλαδική κινητοποίηση αλληλεγγύης, οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας (ο Deniz Pektaş) παραδόθηκε τελικά στις γερμανικές αρχές.

Περισσότερα...

  • ΜΕ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΙΜΗΣ» (!) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ..ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΛΕΛ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ–ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ.
  • ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

    Περισσότερα...