Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Αντιπολεμικό ΟΧΙ στο νέο αιματοκύλισμα του Συριακού λαού!

Συναγερμός μπροστά στον κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη!

· Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ, μαζί με τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία, εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση με στόχο την πολύπαθη Συρία. Ο άγριος ανταγωνισμός τους με τη Ρωσία κλιμακώνεται. Η κατάσταση περιπλέκεται με τη δυναμική εμπλοκή περιφερειακών δυνάμεων (Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Σαουδική Αραβία). Καθιερωμένες ισορροπίες και συσχετισμοί δυνάμεων διαταράσσονται και ανατρέπονται. Παραδοσιακές συμμαχίες αμφισβητούνται και αναζητούνται νέες. Ένα εξαιρετικά ρευστό, ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον απρόβλεπτων ανακατατάξεων και σφοδρών συγκρούσεων διαμορφώνεται.

 

Περισσότερα...

pstr 30yrswcs

Συμπληρώνονται φέτος το Μάρτη 30 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού “Αντιτετράδια της εκπαίδευσης”. Πρόκειται για μια έκδοση που γεννήθηκε μέσα στην καρδιά των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, αποτέλεσε μέσα στα χρόνια και τις δεκαετίες που πέρασαν ένα ισχυρό θεωρητικό, ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο. Είμαστε υπερήφανοι γιατί όλες οι μεγάλες ιδέες για την εκπαίδευση “πέρασαν” μέσα από τις στήλες των Αντιτετραδίων, εμπνέοντας, ενώνοντας και οδηγώντας γιατί ατσαλώθηκαν και δέθηκαν με τους μεγάλους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος. Τρεις δεκαετίες μετά, σταχυολογούμε μόνο ορισμένα από όσα γράφηκαν και ειπώθηκαν μέσα από τις σελίδες και τις στήλες μας. “Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν & Δωδεκάχρωνο Σχολείο”, “Αγώνας ενάντια στους Ταξικούς Φραγμούς στη μόρφωση” και η κριτική στο αστικό σχολείο, “Ενιαίο Συνδικάτο Εκπαίδευσης”,“Μόρφωση και Δουλειά για όλους”, “Κλαδική Σύμβαση εφ’ όλης της ύλης – Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας>”, “Μαζικοί – Μόνιμοι Διορισμοί ΕκπαιδευτικώνΌχι στην Αξιολόγηση – Χειραγώγηση”. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σήμερα τις αιχμές και τα λάβαρα του εκπαιδευτικού κινήματος, ζητούν ταυτόχρονα τη δικαίωσή τους.

Περισσότερα...

cover antitetradia1cover

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την πρώτη έκδοση του περιοδικού "Αντιτετράδια", η συντακτική επιτροπή αποφάσισε να  επανακυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το 1ο τεύχος που έχει εξαντληθεί από την περίοδο της πρώτης κυκλοφορίας του.

Εάν επιθυμείτε να προμηθευτείτε ένα αντίτυπο του τεύχους μπορείτε να ζητήσετε αντίτυπο:

- με μέηλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- στα τηλέφωνα: 697 252 7451 & 697 443 8720