Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά γεννάει ερωτηματικά για ορισμένους, αλλά για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα οργή και αγανάκτηση. Λίγες μέρες πριν τις απεργίες των συνδικάτων και τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, η εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ από τα οποία κατάσχεσαν τους υπολογιστές αποκτά πολιτικό ενδιαφέρον. Ξεπερνά τον πολιτικό συμβολισμό που μας γυρίζει δεκάδες χρόνια πίσω και μαζί με την παρουσία ασφαλιτών σε συγκεντρώσεις απεργών συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο. Αφήνουμε κατά μέρος την προσβολή στα «προσωπικά δεδομένα» που απεικονίζονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα αρχεία της ΕΛΜΕ, αν και ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Μόνο τυχαία ή από υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων «κρατικών λειτουργών» δεν είναι η διπλή επιδρομή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με κλειστά γραφεία τη δεύτερη φορά «μπούκαραν» οι επιδρομείς του ΣΔΟΕ κατάσχοντας περιουσιακά στοιχεία. Τον έλεγχο διέταξε εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, ύστερα από καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει άγνωστο.

Περισσότερα...

Και ενώ ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθηνών καθώς και μία σειρά Εργατικών το Κέντρων της επαρχίας κήρυξαν απεργία για τις 14 του Νοέμβρη, η ΓΣΕΕ μετά από συνεδρίαση την Πέμπτη 1/11 αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση στις 28 του Νοέμβρη!

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ μετά από την επίμονη άρνησή της να καλέσει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ενάντια στον νέο προϋπολογισμό λιτότητας και μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απόλυτης σιωπής και παραλυσίας μπροστά στα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, τελικά πήρε μία απόφαση η οποία επιτείνει το κλίμα υπονόμευσης και διάλυσης που επικρατεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Περισσότερα...