Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Σας ενημερώνουμε πως η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 Ιούνιου, αναβάλλεται εξ αιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των Πολιτιστικών χώρων για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως και 28.6.2020.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση μόλις επανέλθει η λειτουργία των πολιτιστικών χώρων.

Κάτω η πολιτική που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Η κυβέρνηση παρά την καθολική απόρριψη του νέου της αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχωρά μέσα στην εβδομάδα στην ψήφιση του, χτυπώντας για μια ακόμα φορά το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Το εν λόγω νομοσχέδιο, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» προβλέπει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κύριες αλλαγές είναι η κακόφημη «αξιολόγηση» με στόχο νέες περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στο λύκειο, η βάση του 10, η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στα …νηπιαγωγεία (!), ο καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας στα μαθήματα προσανατολισμού με υπουργική απόφαση και ορισμένες ακόμη διατάξεις που χτυπούν περαιτέρω το δικαίωμα στη δημόσια-δωρεάν παιδεία. Σε ό,τι αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βασικότερη πλευρά του νέου νομοσχεδίου αποτελεί η αυστηροποίηση των κριτηρίων για τις μετεγγραφές.

Περισσότερα...

Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!

Κάλυψη τώρα όλων των αναγκών του ΕΣΥ

Η 7η Απρίλη, παγκόσμια ημέρα για την Υγεία, φέρνει στο προσκήνιο με τον πιο τραγικό τρόπο τις εγκληματικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων δογμάτων και της βάρβαρης πολιτικής που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας και σε όλο τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Μιας πολιτικής που αφού πρώτα συνέτριψε τα Δημόσια Συστήματα Υγείας, τώρα μπροστά στην εξελισσόμενη επιδημία του κορονοϊού, εμφανίζεται να δείχνει υποκριτικό « ενδιαφέρον» για την υγεία των λαών, χωρίς να παίρνουν ακόμα και τώρα τα αναγκαία και απαιτούμενα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Περισσότερα...