Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν.Ημαθίας λάβαμε την παρακάτω επιστολή προς γονείς και μαθητές της περιοχής μας σχετικά με τις αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης.

Καθώς φαίνεται υπάρχει η διάθεση και το κίνημα των γονέων στο νομό μας , να αναπτυχθεί αγωνιστικό μέτωπο για τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Απαραίτητο και οι γονείς να συμμετέχουν αγωνιστικά και αποφασιστικά.

Περισσότερα...


Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Άλλη μια 48ωρη απεργία για την επόμενη εβδομάδα εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ ως απάντηση στην πολιτική που φέρνει τις απολύσεις στις αυλές των σχολείων, στα σπίτια όλων των εργαζομένων, της πολιτικής που σαρώνει την υγεία, την παιδεία, γκρεμίζει το «κράτος - πρόνοιας» και θυσιάζει τα κοινωνικά αγαθά στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι, αν δεν κάνω λάθος, η εικοστή όγδοη αποσπασματική απεργία στην περίοδο της μνημονιακής βαραβαρότητας και των ταπεινωτικών δανειακών συμβάσεων. Μια ακόμα 48ωρη απεργία την ώρα που η Τρόικα και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να «εκτελούν» τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες, γιατί η προσταγή των δανειστών είναι ο αριθμός τους (πολιτικοί υπάλληλοι και ένστολοι) να μην ξεπερνάει αθροιστικά τις 450.000, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Δημόσιοι Πολιτικοί Υπάλληλοι δεν ξεπερνούν τις 450.000 και είναι στο 8% του εργατικού δυναμικού της χώρας, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες που πιέζουν για απολύσεις, τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται από 15% έως 17%.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Ακόμα και αν επαληθευτούν οι κυβερνητικές εκτιμήσεις ότι οι αφίξεις των τουριστών για το 2013 θα ανέλθουν ή και θα ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια και τα έσοδα τα 11 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα ότι το "success story" της τουριστικής ανάπτυξης είναι πλαστό. Πίσω από την παραπλανητική εικόνα των αφίξεων κρύβεται η διαρκής συρρίκνωση των διανυκτερεύσεων. Οι διανυκτερεύσεις των 12 και πλέον ημερών είναι πια παρελθόν, ενώ κυριαρχούν τα ολιγοήμερα και φτηνά πακέτα. Παράλληλα ο βιομηχανοποιημένος και εκφυλιστικός τουρισμός του «all inclusive», περιλαμβάνει το 65% - 70% των ξενοδοχείων της

Περισσότερα...