Φαίνεται πως ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εμπέδωσε πολύ καλά όλα τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα και αφομοίωσε όλη την τεχνική της λασπολογίας, των προκατόχων του, για να χτυπήσει με τη σειρά του τους εκπαιδευτικούς και τα σχολειά. Διότι όταν «καθίσει» ο κουρνιαχτός από τις μεγαλοστομίες για τις χιλιάδες των επερχόμενων διορισμών και αποκαλυφθεί η αντίθετη ωμή μνημονιακή πραγματικότητα – αυτή των μηδενικών διορισμών – πρέπει αυτή να επεξηγηθεί δημόσια.

Περισσότερα...

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί θα τελεστεί το μνημόσυνο του Καθηγητή Βασίλη Καραμπάτσα στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη.

O καθηγητής Βασίλης Καραμπάτσας έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου μετά από ολιγόμηνη αλλά σκληρή πάλη με τον καρκίνο.

Περισσότερα...

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Έχοντας εργαστεί μια ολόκληρη ζωή με αξιοπρέπεια για να συντηρήσει την οικογένειά του και για να μεταφέρει τις αρχές του στα παιδιά του, ο Ουίλλυ Λόμαν, βρίσκεται αντιμέτωπος με το σοκ της απόλυσης, αφού η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί και η προσφορά του στο σύστημα που τον εργοδοτεί δεν κρίνεται συμφέρουσα. Παλεύει, ωστόσο, να πείσει όσους τον αμφισβητούν, και, κυρίως, τον εαυτό του, πως οι ιδέες του δεν ήταν λανθασμένες και ότι, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί. Μέχρι τη στιγμή της τελικής και οριστικής διάψευσης

Περισσότερα...

Λόγια του αέρα για την Αντισταθμιστική Αγωγή

Στις 20 Νοεμβρίου 2015 με δελτίο τύπου το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωνε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι η "Αντισταθμιστική Εκπαίδευση ξαναγίνεται προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς αναγνωρίζεται η ανάγκη των μαθητών-τριών για κάλυψη γνωστικών κενών και εμβάθυνση στη διδασκόμενη ύλη, ώστε να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση, να υπάρξει μείωση της μαθητικής διαρροής και να βοηθηθούν στον αγώνα τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

Περισσότερα...

Με ανακοίνωσή τους 25 Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) καταγγέλλουν τον "Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία" ως μηχανισμό νομιμοποίησης προειλημένων αποφάσεων.

Οι ΕΛΜΕ επισημαίνουν ότι το Υπουργείο Παιδείας, με συνέντευξη τύπου στις 26 Νοέμβρη 2015, εξήγγειλε την έναρξη ενός ακόμα «Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου» για την Παιδεία. Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, καλλιεργεί την εντύπωση ότι ο «διάλογος» γίνεται για το καλό των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα! Οι εργαζόμενοι έχουμε εμπειρία από τους «κοινωνικούς

Περισσότερα...

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Στις 25 του Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβερνητική διαχείριση, με μεγάλη δόση λαϊκισμού και δημαγωγίας, επιδιδόμενος σε ένα αχαλίνωτο λαθρεμπόριο ελπίδας, κατακλύζοντας με αυταπάτες το λαό πως –τάχα– θα βάλει οριστικό τέλος στη βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, αλώνοντας και εγκλωβίζοντας τις συνειδήσεις χιλιάδων αριστερών και αγωνιστών που έστρεψαν τις ελπίδες τους προς αυτόν. Από τότε μέχρι σήμερα κύλισε πολύ νερό στ' αυλάκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν

Περισσότερα...