Κυκλοφορεί το νέο τεύχος "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης" με τίτλο 9η μνημονιακή χρονιά:

"Δεν θα σταματήσουν ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ" 

diafhmistiko 118

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στις εκλογές της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου η Αγωνιστική Παρέμβαση, λαμβάνοντας το 60% των ψήφων.

 

Περισσότερα...

Συμμετέχοντας μαχητικά στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτκών πήρε 174 ψήφους και 1 έδρα, σε μια διαδικασία που σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιλάμβανε την εμφάνιση για πρώτη φορά στην ΕΛΜΕ, με τον τίτλο «Εκπαιδευτικοί Μπροστά!», μιας μεταμφιεσμένης δήθεν «απολίτικης» και «ακομμάτιστης», στην ουσία ακραίας νεοφιλελεύθερης παράταξης που προέβαλλε αντιδραστικά συνθήματα.

Περισσότερα...

Στις παραμονές των εκλογών στο σωματείο(14/12), κοινοποιήθηκε στα σχολεία μια ..πρωτοβουλία(!)- κυρίως αναπληρωτών της ειδικής αγωγής - που καλούσε σε…ξενοδοχείο για συζήτηση, με ένα κειμενάκι που ζητούσε την…τροποποίηση(!) του αντιλαϊκού νόμου 3848( του οποίου την κατάργηση ζητούν ακόμη και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες) και το οποίο αναδείκνυε, ουσιαστικά, το προσοντολόγιο ως προϋπόθεση διορισμού.

Περισσότερα...

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λεγόμενων θεσμών, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία της τρίτης αξιολόγησης με επιτυχία! Σύμφωνα με την ανακοίνωση αποφασίστηκε το ξεπούλημα του τμήματος της ΔΕΗ που είχε απομείνει, η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, η περικοπή του αφορολόγητου ένα χρόνο νωρίτερα και μια σειρά άλλα μέτρα που σαρώνουν σαν καταιγίδα ότι δικαίωμα έχει απομείνει.

Περισσότερα...

Με αφορμή την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ωμή παρέμβασή της στο συνδικαλιστικό κίνημα, δημοσιεύουμε ενα καυστικό σκίτσο με την δυνατή πένα του συντρόφου Λευτέρη Παπαθανάση.boban apergia