Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Για ποιο λόγο ψηφίζουμε στις εκλογές αντιπροσώπων στις 6 Ιούνη
Η σημασία αυτών των εκλογών

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
.
Είναι σίγουρο πως σε πολλούς από εμάς , οι φράσεις Γ Σ της ΔΟΕ ή εκλογές αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΔΟΕ δε σημαίνουν και πάρα πολλά. Ακούγονται σα μυστικά συναδέλφων μυημένων , σε διαδικασίες και πράξεις έξω απ 'ό, τι μας αφορά , ξένα καμιά φορά και εχθρικά ή αδιάφορα.

ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!
Το έχουμε πει κι άλλες φορές ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Τα γεγονότα του τελευταίου ιδιαίτερα διαστήματος , η επίθεση που δεχόμαστε είναι ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ , που όσο κι αν προσπαθούν ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις-βλέπε ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚ ή όπως αλλιώς με οβιδιακές μεταμορφώσεις θέλει να ονομάζεται(στα μέρη μας ΔΗ.ΣΥ)- να τα υποβαθμίσουν , να τα εξωραΐσουν ή και να σας τα κρύψουν ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΑ. ΞΕΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ , ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ , ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!!!

Περισσότερα...

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε.

12.000 αναπληρωτές απολύονται, χιλιάδες οργανικές θέσεις καταργούνται [μαζί με τη μονιμότητα] μαζικές διαθεσιμότητες και απολύσεις μονίμων απειλούνται μέσα στο καλοκαίρι

 

Μετά την αναστολή της απεργίας, οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Η αύξηση του ωραρίου, τα δεκάδες χιλιάδες κατασκευασμένα από το Υπουργείο «πλεονάσματα» και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις [σε ανύπαρκτα κατά το Υπουργείο οργανικά κενά] οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στην κατάργηση πολλών χιλιάδων οργανικών θέσεων, σε διαθεσιμότητα, σε μετάταξη [στην καλύτερη περίπτωση και για ελάχιστους] και βεβαίως σε χιλιάδες απολύσεις και μονίμων εκπαιδευτικών μέσα στο 2013 και το 2014.

Επίσης, οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου από τη νέα σχολική χρονιά, το κλείσιμο 1056 σχολείων και άλλων τόσων που σχεδιάζεται να κλείσουν τα επόμενα χρόνια, το στρίμωγμα μαθητών σε υπερφορτωμένες τάξεις, το κόψιμο μαθημάτων στο Γυμνάσιο και στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο, μαζί με τις μαζικές καταργήσεις τμημάτων κατευθύνσεων και γενικών μαθημάτων, η μείωση των ωρών των ξένων γλωσσών, η πρωτοφανής μείωση των

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ(4/6) ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ (και ώρα 7.30 μμ).

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Συνάδελφοι, η τρικομματική κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας και του ξένου ιμπεριαλισμού (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)εντείνει την επίθεση στα εργατο-λαϊκά δικαιώματα, στην κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεών που επιτάσσουν τα Μνημόνια της λαϊκής αφαίμαξης και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας-, με στόχο την ισοπέδωση ακόμη και των υπολειμμάτων των εργασιακών μας κατακτήσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Έτσι- μετά το φασιστικό μέτρο της Επιστράτευσης- δημοσιοποιεί το νέο στυγνά αντιλαϊκό νομοσχέδιο, βάσει του οποίου προβλέπεται η

Περισσότερα...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ένα μεγάλο λαϊκό ξέσπασμα συγκλονίζει το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας του Ερντογάν. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν μέρες τώρα ενάντια στο άγριο καθεστώς πολιτικής καταπίεσης, τρομοκρατίας και καταστολής που έχουν επιβάλλει οι ντόπιες φιλοϊμπεριαλιστικές και ισλαμιστικές-θεοκρατικές δυνάμεις της κυβέρνησης του Ερντογάν. Για να καταπνίξει την κοινωνική έκρηξη το ντόπιο καθεστώς έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη τρομοκρατική, κατασταλτική επιχείρηση σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας, με νεκρούς, τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις.

Περισσότερα...

Γιώργου Κ. Καββαδία*

«Όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας,

Τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα»

Με πλήθος ψεμάτων και συκοφαντιών αλληλοσυγκρουόμενων η ηγεσία του ΠΑΜΕ επιτίθεται ενάντια στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις για να καλύψει την εξ αρχής εχθρική της στάση στην προαναγγελθείσα και πραξικοπηματικά ματαιωθείσα από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΣΥΝΕΚ απεργία των καθηγητών. Από τη μια λένε ψέματα για «συμμετοχή της στη μεθόδευση αναστολής της απεργίας» (Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Πειραιά) και ότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ «πρότειναν χαρακτηριστικά να απεργήσουν μόνο ορισμένοι συνδικαλιστές κι όχι όλος ο κλάδος» (Ριζοσπάστης Τρ. 21 - 5 - 2013) και «αθωώνουν» την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΣΥΝΕΚ) υποστηρίζοντας ότι: «Τη βασική ευθύνη γι' αυτή την εξέλιξη φέρει η ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α).» (Ριζοσπάστης Τετ. 29 - 5) και από την άλλη ότι οι ΠΑΡΕΜΒΣΕΙΣ «εδώ και 15 χρόνια ήταν ανεβασμένες στα κεραμίδια και ζητούσαν απεργία διαρκείας στις πανελλαδικές εξετάσεις». (Ριζοσπάστης Τετ. 29 - 5). Τελικά, συνάδελφοι του ΠΑΜΕ τι ισχύει; Ήθελαν ή δε ήθελαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ την απεργία στις εξετάσεις;

Περισσότερα...

του Χρήστου Κάτσικα

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

Ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες από το Υπουργείο Παιδείας η Εγκύκλιος υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων Εκπαιδευτικών η οποία αναμένεται να κάνει άνω κάτω τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, την ίδια ώρα που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες μετακινήσεις καθηγητών και λιπαίνει το έδαφος για απολύσεις.

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο, κατά την οποία με σχέδιο νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, μέσα στο 2013 (σε δήμους, ΕΡΤ αλλά και σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου), ενώ συγκροτείται μόνιμος μηχανισμός (Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης) που θα προωθεί, με απλές Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα, καταργήσεις οργανικών θέσεων Νομικών Προσώπων και απολύσεις, άμεσα και στο μέλλον.

Περισσότερα...