Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Μπροστά στα συνδικαλιστικά συνέδρια ΟΛΜΕ -ΔΟΕ Μαζικός ανυποχώρητος αγώνας των εκπαιδευτικών

Τα συνδικαλιστικά συνέδρια των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, πραγματοποιούνται κάτω από τη βαριά σκιά που απλώνει ο παρατεταμένος πόλεμος στην Ουκρανία. Η στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία και η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ, με την προσφορά μιας γιγαντιαίας οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής στήριξης στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου, με το πρόσχημα της «υπεράσπισης της δημοκρατίας», αποκαλύπτουν τη σφοδρή σύγκρουση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται τόσο στην ανατολική Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει και επανέρχεται η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου και πυρηνικού αλληλοεκβιασμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ κομπάζοντας πως στέκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», υπηρετώντας το δόγμα της υποτέλειας και της εξάρτησης, ευθυγραμμίζεται και στρατεύεται πίσω από τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στέλνει πρόθυμα, πρώτη και καλύτερη, οπλισμό στην Ουκρανία, μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανο-ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα μονοπάτια.

 

Περισσότερα...

 Παράταση ωραρίου στα Ολοήμερα: Η προσαρμογή του σχολείου στις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο των γονιών

Μιλώντας στο συνέδριο με «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση», τόσο ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης όσο και η Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως ανακοίνωσαν ότι, στο πλαίσιο των «προσπαθειών τους» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας προτίθενται, από το προσεχές σχολικό έτος 2022 – 2023, να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων ως τις 18:00.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο 50% των ολοήμερων σχολείων, δηλαδή περίπου 5.000 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί έως τις 5:30 το απόγευμα, με πρόβλεψη επέκτασης έως τις 6 στο μέλλον.

Η υπουργός έκανε λόγο για «σημαντική δέσμη ρυθμίσεων», που έχει διττό στόχο: την επέκταση του ωραρίου «για να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς» και την «ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών». 

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

8.586 νέους μόνιμους διορισμούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στην Ειδική Αγωγή, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη. «Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών -αυτών των 8.586 εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στο δυναμικό της δημόσιας εκπαίδευσης- πραγματοποιείται σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία. Θυμίζω: 11.700 στη γενική παιδεία, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική εκπαίδευση, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας με διαδικασίες ΑΣΕΠ», είπε ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν, την Κυριακή 29 Μάη, επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου και να αποτίσουν φόρο τιμής στους κομμουνιστές, στους λαϊκούς αγωνιστές που πάλεψαν για τα μεγάλα ιδανικά.

Περισσότερα...

του Χρίστου Σόφη*

Δεν έχει τελειωμό ο αντιδημοκρατικός κατήφορος των συνδικαλιστικών δυνάμεων των ΔΑΚΕ(ΝΔ) και ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ), που ελέγχουν την ΟΛΜΕ, αλλά και των ΠΕΚ(ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) και ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) που έχουν αναλάβει το ρόλο του κομπάρσου. Με άθλιες μεθοδεύσεις επιμένουν στην απόφασή τους να αυτοδιοριστούν από το Πρωτοδικείο ως διορισμένη-δοτή διοίκηση, αντί να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε συνδικαλιστικό συνέδριο, το οποίο όφειλαν να έχουν πραγματοποιήσει ήδη από τον Ιούλιο του 2021.

Περισσότερα...

Ο διορισμός της Διοίκησης της ΟΛΜΕ από το πρωτοδικείο στις αρχές του χρόνου δεν είναι το αποκορύφωμα του συνδικαλιστικού εκφυλισμού σε μια ιστορική και με αγώνες Ομοσπονδία. Την τελευταία διετία η πλειοψηφία των παρατάξεων του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) συνεπικουρούμενη σε κρίσιμα ζητήματα από το ΠΑΜΕ έχουν επιβάλει συνδικαλιστικό lockdown επιδιώκοντας την παραλυσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Περισσότερα...