Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Νοέμβρη ‘73 δεν διαγράφεται!

Το Πολυτεχνείο Ζει!

Όλοι στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση και πορεία!

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση η περιφέρεια Αττικής αποφάσισε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16/11, να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 17 Νοέμβρη με πρόσχημα το επιχείρημα των “ακραίων καιρικών φαινομένων” που αναπαράγεται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες από τα ΜΜΕ και σχεδόν σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα. Την ίδια απόφαση πήραν επίσης οι δημοτικές αρχές σε μια σειρά άλλες περιοχές της χώρας (Κεφαλονιά – Ιθάκη, Πιερία, Βέροια κλπ). Αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια ημέρα που οι δημοτικοί και περιφερειακοί “άρχοντες” βάζουν λουκέτο στα σχολεία, τιμάται από τη νεολαία και το λαό η 44η επέτειος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

 

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και διαδήλωση προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Καλούμε στην προσυγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά στις 3.00μμ

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου!

Το αίτημα για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία παραμένει ζωντανό και επίκαιρο!

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - Πολυτεχενείο!

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

44Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα ιδανικά, όπως εκφράζονται από το συμπυκνωμένο τρίπτυχο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν αδικαίωτα διατηρώντας την ιστορικότητά τους και εκφράζοντας σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

 

Περισσότερα...

Η «άγνωστη» ενδιάμεση έκθεση  ΟΟΣΑ για την Ελληνική εκπαιδευση

Σύμφωνα με το τριετές σχέδιο για την Εκπαίδευση "Πλαίσιο κατευθύνσεων και προτάσεις" (2017-2019), το οποίο κινείται στο πλαίσιο που ορίζουν οι δεσμεύσεις των Μνημονίων 3 και 4, το φετινό Οκτώβριο αναμένεται η δημοσίευση της νέας Έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση, η οποία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης ζήτησε οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις.

Παράλληλα, μιλώντας σε πρωτοετείς δημόσιου πανεπιστημίου εκθείασε τις αρετές των ιδιωτικών πανεπιστημίων και λίγο αργότερα πρότεινε τα σχολεία να μην είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας αλλά να είναι αυτόνομα.

Περισσότερα...

diafhmistiko 117