Καταγγέλλουμε την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, συναδέλφισσας Καφίδα Γεωργίας, η οποία κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο.

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε (1-4 Ιούλη) το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ το οποίο εξέλεξε το 11μελές νέο ΔΣ. Το συνέδριο (με 388 αντιπροσώπους) διεξήχθη σ' ένα γενικό πολιτικό κλίμα συνδικαλιστικής παραλυσίας -αν εξαιρέσει κανείς τη μεγάλη απεργία των ΟΤΑ. Στο συνέδριο υπήρξε για πρώτη φορά το εξής εκλογικό παράδοξο. Η ΔΑΚΕ (ΝΔ), τα ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) διεκδικούσαν τη 10η και την 11η έδρα με ίδια αφετηρία υπόλοιπων ψήφων, ενώ η ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ πρώην ΠΑΣΚ) χαροπαλεύει για να πιάσει το εκλογικό μέτρο (35 ψήφοι). Οι «εραστές των υπολοίπων», όπως τους ονόμασαν οι ταξικοί συνδικαλιστές ξαμολήθηκαν σε ένα απίστευτο κυνήγι ψήφων, ενώ το ΠΑΜΕ έδωσε μαθήματα γαλατικής ευγένειας προκειμένου να κερδίσει ένα-δύο κουκιά. Ενώ εξελίσσεται η γ΄ αξιολόγηση και όλοι οι δείκτες του λαϊκού βιοποριστικού επιπέδου τείνουν στο «ναδίρ», οι καρεκλοκένταυροι παλιάς και νέας κοπής, είχαν βγάλει τις εκλογικές απόχες τους υποβαθμίζοντας κάθε πολιτική αντιπαράθεση. Μόνη θετική «παραφωνία» ήσαν οι ταξικοί συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων και των Αγ.Κινήσεων, που με τις τοποθετήσεις τους γύρω από κομβικά ζητήματα αλλά και τη ζωντανή παρουσία τους, έφεραν τον αέρα των σχολείων στη ράθυμη εικόνα του συνεδρίου. Όπως δήλωσε ο Χρ.Σόφης (απερχόμενο μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ), εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων και στέλεχος του Εκπαιδευτικού Ομίλου, στην καταληκτική ομιλία του:

Περισσότερα...

Αν ισχύει ότι ο λόγος προδίδει τον λέγοντα τότε η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) στην ΟΛΜΕ θα πρέπει να έχει σοβαρό πονοκέφαλο. Διότι αυτά που λέει και γράφει (σκέφτεται;) ο Ν.Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο οποίος ονειρεύεται τη θέση του προέδρου, της ιστορικότερης, πολυπληθέστερης και πνευματικότερης ομοσπονδίας του τόπου, είναι «άνω ποταμών». Ανάξια για κάποιον που θέλει να λέγεται δάσκαλος, ανιστόρητα έως θανάτου, ανελλήνιστα έως δακρύων, κυριολεκτικά μαύρα κι αραχνιασμένα.

Περισσότερα...

Δήλωση των εκπροσώπων
στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 19/6 το απόγευμα με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πως το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέστειλε προς την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την ακόλουθη "εσωτερική" (μιας και ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) ανακοίνωση την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

"Συνάδελφοι της Εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δεν έχετε ενημερωθεί ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε ότι ο νόμος 4473/2017 δεν έχει σχέση με το νόμο 4369/2016; Επίσης δεν ενημερωθήκατε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν αποφάσισε τη μορφή της Απεργίας – Αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 15/3/2017;"

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κλάδο για τα εξής:

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις απαιτήσεις που υπαγόρευσαν οι ιμπεριαλιστές δανειστές, ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σηματοδοτώντας μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Μια συμφωνία που αποτελεί, στην ουσία, το «συμπληρωματικό» 4ο μνημόνιο κυβέρνησης – κουαρτέτου, για το διάστημα μετά το 2018, όταν λήγει και το τρέχον 3ο μνημόνιο.

Περισσότερα...

diafhmistiko 116