ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Καλλώνη Σταύρου, Τσαγκαράτου Αιμιλίας, Μπαχτή Άννας, Χρίστου Σόφη

Την Τρίτη 7 Μάρτη πραγματοποιείται στην Αθήνα εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία».

Περισσότερα...

Στο φως της δημοσιότητας έφερε το υπουργείο Παιδείας – δια μέσου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) – το σχέδιό του για τις αλλαγές στο χάρτη της εκπαίδευσης.

Κύρια αιχμή των αλλαγών αυτών εστιάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ). Το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας πέρασε την περασμένη εβδομάδα από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να κρατήσει τους σχεδιασμούς του εν κρυπτώ από το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών. Αυτό καταμαρτυρά άλλωστε η επιλογή του υπουργείου Παιδείας να μην παρουσιάσει το σχέδιο αυτό στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, παρά το γεγονός ότι από την ημέρα ανάληψης της ηγεσίας από τον Κ. Γαβρόγλου έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο συναντήσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τηρούσε σιγή ασυρμάτου, ενώ συχνά έφτανε στο άλλο άκρο να καλεί τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να καταθέσουν εκείνες τις προτάσεις τους για τη μορφή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης!

Περισσότερα...

diafhmistiko 115

Πρόσκληση

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

σας προσκαλούν

το Σάββατο 28 Γενάρη στις 9.00μμ στον πολιτιστικό χώρο “Σήμα” (Ισαύρων 29Γ και Χαρ. Τρικούπη)

για να διασκεδάσουμε συντροφιά με ζωντανή μουσική.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!

temponeras

Ο Νίκος Τεμπονέρας φάρος στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για Μόρφωση – Δουλειά – Δημοκρατία

Τέτοια μέρα πριν από 26 χρόνια ο Αγωνιστής Δάσκαλος Νίκος Τεμπονέρας έπεφτε νεκρός από το δολοφονικό χέρι του αρχιτραμπούκου της ΟΝΝΕΔ Καλαμπόκα, επειδή υπερασπίστηκε τους δίκαιους αγώνες του μαθητικού κινήματος ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της τότε κυβέρνησης της ΝΔ. Η αυγή του 1991 έβρισκε τα σχολεία και τους μαθητές όλης της χώρας σε αναβρασμό. Η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη, με υπουργό παιδείας τον αλήστου μνήμης Β. Κοντογιαννόπουλο, αποκάλυπτε το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στο μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα κηρύσσοντας την "ανακατάληψη των σχολείων" την ίδια στιγμή που οι τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο ανάμεσα στους κόλπους της ανυπότακτης και μαχόμενης νεολαίας.

 

Περισσότερα...

Το βαρέλι των μειώσεων δεν έχει πάτο!

Η τελευταία Υπουργική Απόφαση (Φ.1/­Α/504/211486/Β1 -12/12/2016) για την «Κατανομή των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2017 του Υπουργείου Παιδείας» φανερώνει ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών για τη μισθοδοσία των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα...