Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις απαιτήσεις που υπαγόρευσαν οι ιμπεριαλιστές δανειστές, ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σηματοδοτώντας μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Μια συμφωνία που αποτελεί, στην ουσία, το «συμπληρωματικό» 4ο μνημόνιο κυβέρνησης – κουαρτέτου, για το διάστημα μετά το 2018, όταν λήγει και το τρέχον 3ο μνημόνιο.

Περισσότερα...

diafhmistiko 116

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Καλλώνη Σταύρου, Τσαγκαράτου Αιμιλίας, Μπαχτή Άννας, Χρίστου Σόφη

Την Τρίτη 7 Μάρτη πραγματοποιείται στην Αθήνα εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία».

Περισσότερα...

Στο φως της δημοσιότητας έφερε το υπουργείο Παιδείας – δια μέσου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) – το σχέδιό του για τις αλλαγές στο χάρτη της εκπαίδευσης.

Κύρια αιχμή των αλλαγών αυτών εστιάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ). Το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας πέρασε την περασμένη εβδομάδα από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να κρατήσει τους σχεδιασμούς του εν κρυπτώ από το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών. Αυτό καταμαρτυρά άλλωστε η επιλογή του υπουργείου Παιδείας να μην παρουσιάσει το σχέδιο αυτό στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, παρά το γεγονός ότι από την ημέρα ανάληψης της ηγεσίας από τον Κ. Γαβρόγλου έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο συναντήσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τηρούσε σιγή ασυρμάτου, ενώ συχνά έφτανε στο άλλο άκρο να καλεί τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να καταθέσουν εκείνες τις προτάσεις τους για τη μορφή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης!

Περισσότερα...

diafhmistiko 115

Πρόσκληση

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

σας προσκαλούν

το Σάββατο 28 Γενάρη στις 9.00μμ στον πολιτιστικό χώρο “Σήμα” (Ισαύρων 29Γ και Χαρ. Τρικούπη)

για να διασκεδάσουμε συντροφιά με ζωντανή μουσική.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!