Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO 123

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Η κατάχρηση του χαρτιού είναι μέρος της αλόγιστης σπατάλης των φυσικών πόρων.

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απρίλη, στις 7.30μμ στον πολιτιστικό χώρο ΣΗΜΑ, η εκπαιδευτικός Νίνα Γεωργιάδου θα μας μιλήσει για το χαρτί και θα παρουσιάσει δυνατότητες και καλλιτεχνικά έργα με βάση την πολτοποίηση. - Το πολύτιμο χαρτί στην καθημερινή χρήση και στην τέχνη - Έκθεση κατασκευών από ανακυκλωμένο χαρτί.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

Είσοδος ελεύθερη

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – «Αντιτετράδια της εκπαίδευσης» και η «Φοιτητική Πορεία» σας καλούν στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

Συμπεράσματα και προοπτικές από τις πρόσφατες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις
– Το προσοντολόγιο στην Εκπαίδευση
– Η νέα Υ/Α για την αξιολόγηση
– Το φοιτητικό κίνημα μπροστά στη νέα αντιεκπαιδευτική επίθεση

Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Καββαδίας – Ελευθερία Σπαχή – Αγγελική Φατούρου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Γενάρη και ώρα 6.00μμ
στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα» (Ισαύρων 29Γ & Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα)

Το Σάββατο, 09 Ιουνίου, τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος διοργανώνουν εκδήλωση για τη Φυσική, με ομιλητή τον Γιάννη Νταλιάνη, Θεωρητικό Φυσικό, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή στον τομέα Φυσικής του ΕΜΠ.

Θα μιλήσουμε για τον Στίβεν Χοκινκ (Stephen Hawking), το φυσικό, το συγγραφέα, τον άνθρωπο. Θα αναφερθούμε στα επιστημονικά του επιτεύγματα και στην επίδραση που αυτά είχαν και έχουν στην κατανόηση του Σύμπαντος, του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου. Στη συγγραφική του δράση, που ενέπνευσε και μάγεψε ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, σε όλη την υφήλιο. Και στον άνθρωπο που έκανε το αδύνατο δυνατό.