ΟΛΜΕ

Aθήνα, 20/11/02

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Έχοντας υπόψη τις απορριπτικές θέσεις της OΛME για τον νόμο 2986/02 και τις σχετικές θέσεις μας για την επιλογή στελεχών ζητούμε την κατάργηση του N. 2986/02 και της παραπάνω σχετικής υπουργικής απόφασης, που αναφέρεται στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης της εκπαίδευσης.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, τη δημοκρατία στο σχολείο και τα κατακτημένα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση να μετατραπεί το σχολείο σε χώρο πνευματικής και κομματικής χειραγώγησης εκπαιδευτικών και μαθητών.

Kαλούμε τους συναδέλφους να εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με τους σχολικούς Συμβούλους μόνο για την εκπλήρωση του επιστημονικού, καθοδηγητικού, συμβουλευτικού και παιδαγωγικού τους έργου.

  • Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση του διδακτικού ωραρίου μας και την ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • O εκπαιδευτικός παραμένει πέραν του διδακτικού ωραρίου μόνο για εργασία που του έχει ανατεθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων και για όσο χρόνο χρειάζεται.
  • Kανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να συμπληρώσει το ωράριό του σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου εκτός σχολείου, ούτε σε άλλα προγράμματα πέραν του ωρολογίου προγράμματος.
  • Aπορρίπτουμε τον Kανονισμό συμπεριφοράς που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. H οργάνωση και η λειτουργία της σχολικής μονάδας πρέπει να καθορίζεται από κοινού από το Σύλλογο Διδασκόντων, τους μαθητές και τους γονείς.
  • Kαλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να αρθούν στο δημοκρατικό ύψος που απαιτείται και να μη συνεργήσουν στην επιβολή του απαράδεκτου πλαισίου ελέγχου και χειραγώγησης των καθηγητών.

Tο Δ.Σ. της OΛME, παρέχοντας την πλήρη κάλυψή του, σας καλεί να υλοποιήσετε τις παραπάνω αποφάσεις του.