Ο εκσυγχρονισμός σταμάτησε στο…Βαρβάκειο ή 40 μαθητές ανά τμήμα στα πειραματικά σχολεία, με εντολή υπουργού!

Aνασύροντας αραχνιασμένα διατάγματα και βασιζόμενος στην αλληλοσυγκρουόμενη και δαιδαλώδη πολυνομία, ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της ελληνικής εκπαίδευσης, επιβάλλει ως αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 40 μαθητές στα πειραματικά σχολεία, εν έτει 2003!!!

Θεωρούμε περιττό να επιχειρηματολογήσουμε ­η ελληνική κοινωνία διαθέτει ακόμη τον κοινό νου­ για το ότι η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργού διέπεται όχι μόνον από αντιπαιδαγωγική και οπισθοδρομική αντίληψη, αλλά επίσης επιφέρει πλήγμα όχι μονάχα στην εικόνα της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και στα χαρακτηριστικά λειτουργίας ενός ιστορικής συνεισφοράς σχολείου, της Bαρβακείου Σχολής.

H εν λόγω απόφαση με τον τρόπο που μεθοδεύτηκε ­ερήμην της γνώμης του συλλόγου διδασκόντων, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, εν όψει αγώνων των καθηγητών για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και κατόπιν... «σχετικού αιτήματος»­ φανερώνει πλήρη έλλειψη ευαισθησίας για τη διατάραξη της σχολικής ζωής και βαθιά αίσθηση υποτίμησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών λειτουργών της.

H εκπαιδευτική κοινότητα της Bαρβακείου Σχολής (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές και γονείς) μαζί με την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η υπουργική εντολή.

 

Tο Δ.Σ. της EΛME Προτύπων