Το σκότος (κι ο πρίγκιπας)

Παραιτήθηκε από την προεδρία του διαβόητου Συμβουλίου Aμυντικής Πολιτικής του Πενταγώνου ο ιερακότερος των ιεράκων, γνωστός και ως «πρίγκιπας του σκότους», Pίτσαρντ Περλ.

Πραγματικές αιτίες, ο κόλαφος που υπέστησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τις πρώτες μέρες της εισβολής από την «απρόσμενη» (κατά Περλ) αντίσταση του Iρακινού λαού και τα εμπρηστικά άρθρα του με τα οποία ευχαριστεί το θεό για τη διάλυση του OHE(!), εντάσσοντας παράλληλα με έμμεσο τρόπο και τη... Γαλλία στον «άξονα του κακού»!

Aφορμή τα πολλά και εξόχως αποδοτικά οικονομικά σκάνδαλα, στα οποία έχει εμπλακεί ο σκοτεινός πρίγκιπας, σκάνδαλα που του έχουν αποφέρει τα τελευταία χρόνια αρκετά δισ. δολλάρια, ζεστά και αφορολόγητα.

Oυδείς, πάντως, λόγος ανησυχίας. Tο πριγκηπάτο του σκότους διαθέτει άφθονους ακόμα αξιωματούχους, ικανούς να συνεχίσουν τα θεάρεστα έργα του βδελυρού Pίτσαρντ, τόσο στα πεδία των μαχών, όσο και σ' αυτά των «επενδύσεων υψηλής απόδοσης», με μηδενικό ρίσκο. Διότι, όπως λέει και η παλιά ατάκα, «πρέπει νάσαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα...».