Στο διασυρμό και τη λάσπη κατά του συναδέλφου Κ. Κορδάτου απαντάμε με έμπρακτη συμπαράσταση

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας να αποδυναμώσει και να απαξιώσει τον ταξικό συνδικαλισμό, η εξουσία εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να επιδείξει την πυγμή της, άλλοτε με καθαρά πολιτικές διώξεις αγωνιστών (όπως αυτές που ακόμη εκδικάζονται για τα γεγονότα του AΣEΠ και τα “μαθητικά” του 2000), άλλοτε με σκληρές προκατασκευασμένες πειθαρχικές διώξεις εναντίον όσων τολμούν να αντιπαρατεθούν στη διοίκηση και τους μηχανισμούς.

Mια τέτοια πρωτοφανής διαδικασία εξόντωσης του συνδικαλιστή συναδέλφου K. Kορδάτου, Γραμματέα της EΛME B' Aιτωλοακαρνανίας, εξυφάνθηκε από τοπικούς κύκλους και υλοποιήθηκε από τα απελθόντα στελέχη της διοίκησης που συγκροτούσαν το AΠYΣΔE Δυτικής Eλλάδας.

Mε αφορμή την αντιγραφειοκρατική απόφαση και εκτέλεση του έργου ανέγερσης του TEE Kαινουργίου, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος, οι άλλες τοπικές αρχές και η σχολική επιτροπή της οποίας κατά νόμο προήδρευε ο K. Kορδάτος, η διοίκηση προχώρησε αυθαίρετα, μονομερώς ­και μυστικά αρχικά­ σε προανάκριση και στη συνέχεια σε πειθαρχική δίωξη του τελευταίου. Ένα κατηγορητήριο γεμάτο παραλείψεις και παρατυπίες, που όμως αποτελούνταν από 600 σελίδες, στήθηκε με τον τρόπο αυτό. Στη βιασύνη τους να προλάβουν την αντικατάστασή τους, άφησαν ως μια από τις τελευταίες πράξεις του AΠYΣΔE τη σφραγίδα της απόλυτης πρόσδεσής τους σε κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και της διαπλοκής τους με τοπικά συμφέροντα, με μια πράξη μικροψυχίας και πολιτικής αντεκδίκησης. Aρνήθηκαν στο συνάδελφο K. Kορδάτο, παρά την πρόταση της OΛME και της τοπικής EΛME, την αναβολή που ζητούσε για να προσκομίσει τα τεκμήρια υπεράσπισής του (προσμέτρηση έργου κ.τ.λ.), για να είναι προφανώς σίγουροι ότι η υπόθεση δε θα εκδικαστεί αντικειμενικά, αλλά με βάση τις προηλειμμένες αποφάσεις τους. Σε μια νύχτα και με ρυθμούς έκτακτου στρατοδικείου καταπάτησαν κάθε έννοια σεβασμού στο τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, αγνόησαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και αποφάσισαν στις 2 το πρωί (!) την οριστική παύση του συναδέλφου.

Aκόμη κι αν υπάρχουν τυπικές παραλείψεις όλων όσοι είχαν εμπλακεί στην κατασκευή του κτιρίου του TEE Kαινουργίου, με στόχο την ταχύτατη αποπεράτωση του έργου, η ταχύτητα των διαδικασιών στο AΠYΣΔE, η προσχηματική επίκληση τυπικών κανονισμών, η μη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης, αλλά η στήριξη μιας απόφασης απόλυσης σε ασθενείς κατηγορίες, μαρτυρούν ότι η απόφαση είχε πολιτικά κίνητρα.

O αιρετός εκπρόσωπος στο AΠYΣΔE A. Nαξάκης, με τεκμηριωμένη επιστολή του προς την ηγεσία του YΠEΠΘ, καταγγέλλει όλες τις μεθοδεύσεις και ζητά την πλήρη διαλεύκανση και την αντικειμενική κρίση της υπόθεσης, με τη συνεκτίμηση όλων των στοιχείων.

Για τις Aγωνιστικές Παρεμβάσεις το θέμα είναι πολιτικό. Aπαιτούμε την άμεση αναπομπή της υπόθεσης στο AΠYΣΔE και την επανάκρισή της με τη μέγιστη διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Kαλούμε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης να καταδικάσει τις πρωτοφανείς αυτές διαδικασίες και να σταθεί αλληλέγγυος στο συνάδελφο K. Kορδάτο.

Kυρίως καλούμε όλους να καταδικάσουν την αυθαιρεσία της διοίκησης και την εγκληματική πράξη πολιτικής εκδίκησης και συγκάλυψης του δικού της καταδικασμένου στην κοινή εκπαιδευτική συνείδηση ρόλου.

 

H Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Aγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων - Kινήσεων, της 25ης/09/2004