Όχι στην ποινικοποίηση πολιτικών χώρων και προσωπικών σχέσεων

Θεωρούμε ότι η σύλληψη, η δίωξη και η προφυλάκιση των Παναγιώτη Aσπιώτη, Γιώργου Kαλαϊτζίδη και Πέτρου Kαρασαρίνη αποτελούν ακραία περίπτωση κρατικής καταστολής.

Πιστεύουμε ότι η δίωξή τους με βάση τον τρομονόμο, αποτελεί ποιοτική αναβάθμιση της κρατικής καταστολής και ποιοτική συρρίκνωση των ορίων της νομιμότητας του κινήματος, διευρύνοντας τα πεδία ποινικοποίησης κοινωνικών αγώνων και πρακτικών. Προσπαθεί να συντηρήσει και να αναπαραγάγει το κλίμα τρομοϋστερίας των τελευταίων χρόνων, να εκφοβίσει όσους αντιστέκονται, να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αστυνομικούς και δικαστικούς, στην επιχείρηση πειθάρχησης και υποταγής των εργαζομένων, των νέων, των μεταναστατών, όσων αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στα πρόσωπα των τριών αγωνιστών του αντιεξουσιαστικού-εξωκοινοβουλευτικού χώρου πλήττονται στοιχειώδη ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, κυρίως όμως δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά και η αλληλεγγύη κάθε πολιτικού και κοινωνικού χώρου, κάθε ανθρώπου που ασφυκτιά στην κοινωνική έρημο της εργασιακής περιπλάνησης και ανασφάλειας, στην πολιτική φυλακή του ηλεκτρονικού φακελώματος, της αστυνομοκρατίας και των Γκουαντανάμο.

Δεν θα σταματήσουμε ούτε μια στιγμή να πιστέυουμε ότι δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα. Eίναι ζήτημα αρχής για το κοινωνικό κίνημα, για κάθε χώρο αμφισβήτησης της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, η άμεση αποφυλάκιση των τριών αγωνιστών και η κλιμάκωση του αγώνα για την κατάργηση του τρομονόμου.

 

Eπιτροπή Aλληλεγγύης