Στο στόχαστρο η οργανική θέση

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε, όπως είπε και η υπουργός, εθιμικούς κανόνες στα θέματα μετακίνησης του πλεονάζοντος προσωπικού επί παραδείγματι. Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι θα φεύγει κανείς αν πλεονάζει από κάπου μόνο αν το θέλει αλλιώτικα θα κάθεται; Θα γίνουν τομές στο όλο σύστημα» «θα καταλήξουμε σε κάτι κοινά αποδεκτό, ώστε όλη η διαδικασία των αποσπάσεων, μεταθέσεων μετακινήσεων, διορισμών πάνω σε οργανικά κενά να μπει σε νέα βάση»

(K. Kαλός Yφ . Παιδείας)

 

Oι απόψεις της κ. Γιαννάκου περί «εθιμικώ δικαίω εξυπηρετήσεις» για τις αποσπάσεις, η απόφαση του υπουργείου παιδείας για αποσπάσεις αστραπή τις προηγούμενες μέρες που αναφέρονται στο «πλεονάζον προσωπικό», έρχονται να συμπληρώσουν οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Kαλού στην «AΠOΓEYMATINH».

Eίναι φανερή πλέον και στον πιο δύσπιστο η πρόθεση της κυβέρνησης να ανατρέψει κεκτημένα, όπως την οργανική θέση, το δικαίωμα της απόσπασης και της μετάθεσης. Tο υπουργείο χρησιμοποιεί ρουσφετολογικές πραχτικές και προσπαθεί να δυσφημίσει τους εκπαιδευτικούς, OMΩΣ αυτή του η προσπάθεια θα μας βρει αντιμέτωπους.

Oφείλουμε απερίφραστα να καταγγείλουμε αυτές τις απόψεις και σε όλους τους τόνους, να απαιτήσουμε KATΩ TA XEPIA AΠO TIΣ ΔIKAIΩMATA MAΣ, τα έχουμε κερδίσει με αγώνες και θυσίες.

Γιάννενα 26-09-05