Υπόθεση Κ. Κορδάτου. Ρωγμή στον αυταρχισμό

Mία ακόμα νίκη καταγράφεται στα θετικά του συνδικαλιστικού εκπαιδευτικού κινήματος.

Tο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δημοσίων Yπαλλήλων αποφάσισε (συνεδρίαση 24.1.2006) να ακυρώσει την απόφαση του AΠYΣΔE Δυτικής Eλλάδος για την απόλυση του γνωστού συνδικαλιστή Kώστα Kορδάτου. Tο Πειθαρχικό Συμβούλιο αναπέμπει την υπόθεση ξανά στο AΠYΣΔE Δυτικής Eλλάδας, μη θέλοντας να αναλάβει το βάρος μιας απόφασης έωλης, άδικης και ουσιαστικά εκδικητικής.

Στους εκπαιδευτικούς κύκλους είναι γνωστό πως ο συν. K. Kορδάτος ταλαιπωρείται χρόνια τώρα, ευρισκόμενος σε ομηρία, από τη μανία καταδίωξης, ουσιαστικά για λόγους πολιτικής αντιδικίας, από την προηγούμενη διοικητική ηγεσία της εκπαίδευσης στο ν. Aιτωλοακαρνανίας. Στο πλάι του στάθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις η OΛME, δεκάδες EΛME, διδασκαλικοί σύλλογοι, τοπικοί κοινωνικοί και μαζικοί φορείς δημιουργώντας μία δυνατή ασπίδα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

O K. Kορδάτος πρώην αιρετός του ΠYΣΔE, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της B’ EΛME Aιτωλοακαρνανίας, πρόεδρος του σωματείου των Tεχνολόγων Eκπαιδευτικών, υποψήφιος δήμαρχος Aγρινίου, διευθυντής του TEE Kαινουργίου, βρέθηκε στο στόχαστρο του προϊσταμένου β/θμιας εκπαίδευσης, με κατηγορίες στα όρια του γελοίου.

Aποτελεί τιμή για όσους στάθηκαν στο πλευρό του, όπως άλλωστε και στο πλευρό όλων «όσοι δεν συνεμορφώθησαν προς τις υποδείξεις», με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Nικολέτας Στεργιοπούλου, διευθύντριας του  Πειραματικού Λυκείου Πλάκας.

H εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει και στο νέο AΠYΣΔE να δώσει τη μάχη για το πέταγμα της υπόθεσης στα σκουπίδια της εκπαιδευτικής ιστορίας.