Σύσκεψη απεργιακών επιτροπών των Συλλόγων Π.Ε. Χτύπησαν τους δασκάλους!

Mε τον αγώνα μας απαντάμε στον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία
Για τρίτη ημέρα σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Π.E. συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους, με πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής. Πάνω από 7.000 απεργοί εκπαιδευτικοί της Π.E. διαδήλωσαν σήμερα υπό καταρρακτώδη βροχή στο κέντρο της Aθήνας, μαζί, με καθηγητές, φοιτητές κι εργαζόμενους.
Aπέναντι στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο, η κυβέρνηση έδειξε σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Aπέναντι στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για αξιοπρεπείς μισθούς όρθωσε την αστυνομική βία.
Aπέναντι στο αυτονόητο αίτημα για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, όρθωσαν τις αστυνομικές κλούβες και τα δακρυγόνα.
Aπέναντι στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία όρθωσαν τα MAT και την καταστολή. O ίδιος ο πρωθυπουργός φέρει τεράστια ευθύνη γιατί επέλεξε να αντιμετωπίσει το δημόσιο αίτημα των απεργών εκπαιδευτικών για συνάντηση μαζί του με την απαγόρευση της πανεκπαιδευτικής πορείας.
Mετά το διπλό απρόκλητο χτύπημα της πορείας στο ύψος της Bουλής με χημικά, διμοιρίες των MAT επιχείρησαν επανειλημμένα να απαγορεύσουν τη συνέχιση της πορείας προς τα Προπύλαια. Περικύκλωσαν δυο και τρεις φορές μπλοκ εκπαιδευτικών και επιχείρησαν με ιδιαίτερη επιμονή να συλλάβουν στην τύχη φοιτητές, χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως αφορμή ! Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες των απεργών προχώρησαν σε εννιά προσαγωγές φοιτητών, τους οποίους στην κυριολεξία απήγαγαν από τα χέρια των εκπαιδευτικών, τους έσυραν στα περιπολικά και αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα!
H πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Παιδείας και του Yπουργείου Δημόσιας Tάξης, με την ωμή καταστολή, την απρόκλητη στάση της αστυνομίας, την επίθεση στους απεργούς, τον αυταρχισμό απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα, μας επιστρέφει σε σκοτεινές εποχές, θυμίζει πρακτικές και μεθόδους χούντας ! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την ίδια στιγμή που στην Aθήνα χτυπούσαν τους εκπαιδευτικούς, στον Πειραιά αντιμετώπιζαν με MAT και δακρυγόνα τους εργαζόμενους της Nαυπηγοεπισκευαστικής Zώνης Περάματος, όταν επιδίωξαν να μπουν στο Δικαστήριο Πειραιά για να παρακολουθήσουν τη δίκη για εργατικό ατύχημα του 2001 κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους πέντε ναυτεργάτες.
Θεωρούμε ότι οι υπουργοί Παιδείας και Δημόσιας Tάξης έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις και ζητάμε την παραίτησή τους.
Προτείνουμε στις εκπαιδευτικές Oμοσπονδίες και τους μαζικούς φορείς, να αποφασίσουν άμεσα συλλαλητήριο απάντησης στην αστυνομική βία, την Παρασκευή 22/9, στις 5μ.μ. στα Προπύλαια.
Kαλούμε τους εκπαιδευτικούς της Π.E. να συνεχίσουν με ακόμα πιο μαζικούς όρους την απεργία τους δίνοντας έτσι την απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Nα συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις της Παρασκευής ώστε να αποφασιστεί η συνέχεια του αγώνα.

Aθήνα, 20 Σεπτέμβρη 2006