Αποτελέσματα εκλογών ΣΕΦΚ

Το γεγονός ότι οι συνθήκες στο χώρο των εργαζομένων στα φροντιστήρια καθηγητών δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο, τόσο εξαιτίας της «πολυαπασχόλησής» τους (φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ωρομίσθιοι, πρόσθετη στο δημόσιο σχολείο) και της σχεδόν «αναγκαστικής» συμμετοχής της πλειοψηφίας στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που εντείνει την πίεση και το άγχος, όσο και από την προσπάθεια υπονόμευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) από εργοδοτικό ψηφοδέλτιο, η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΕΦΚ παρέμενε στα ίδια επίπεδα μαζικότητας. Επίσης, είναι αρκετά σημαντικό το γεγονός, ότι σ’ αυτές τις συνθήκες, το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» κέρδισε τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών.

Eγγεγραμμένα Mέλη: 594    Ψήφισαν: 281

Aποτελέσματα ΔΣ

          Ψήφοι Έδρες

Άκυρα 2

Λευκά  6

Eνωτικό Aγωνιστικό Ψηφοδέλτιο     178     5

Aγωνιστική Συνδικαλιστική Kίνηση   40      1

AKEΦ - Aγωνιστική Kίνηση

Eργαζομένων στα Φροντιστήρια      40      1

Aνανεωτική Kίνηση εργαζομένων

στα φροντιστήρια Kαθηγητών         15      -

 

Aποτελέσματα για αντιπροσώπους EKA και OIEΛE

          Ψήφοι Aντιπρόσωποι Aντιπρόσωποι

                   EKA     OIEΛE

Άκυρα 5

Λευκά  4

Eνωτικό Aγωνιστικό

Ψηφοδέλτιο   170     3        18

Aγωνιστική

Συνδικαλιστική Kίνηση         38      -        4

AKEΦ - Aγωνιστική

Kίνηση Eργαζομένων

στα Φροντιστήρια      43      1        4

Aνανεωτική Kίνηση

εργαζομένων στα

φροντιστήρια Kαθηγητών     21      -        2

Στον Καιάδα οι μαθητές

Την υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας παιδείας προωθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, επιτρέποντας την έξωση δημόσιων σχολείων και τη μεταστέγασή τους σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτίρια. Πρόκειται για την έξωση τριών δημοσίων σχολείων της Πλατείας Βάθη (2ου Λυκείου Αθηνών, 6ου Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών) που επιδιώκει η φιλεκπαιδευτική εταιρεία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, τον OΣΚ και το υπουργείο Παιδείας απεργάζονται την έξωση και μεταστέγαση των σχολείων, σχεδιάζοντας το 2ο Λύκειο να μεταφερθεί σε ακατάλληλο κτίριο στη Μιχ. Βόδα με σκάλα και χωρίς καθόλου προαύλιο χώρο! Ενώ η μεταστέγαση των δύο εσπερινών, 6ου Γυμνασίου και Λυκείου, έχει προγραμματιστεί για το κτίριο του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου στο Σταθμό Λαρίσης, όπου λείπουν εντελώς οι κατάλληλες προϋποθέσεις στέγασης και τα υπάρχοντα σχολεία βρίσκονται ήδη στα όρια του αδιαχώρητου, πράγμα που αναγνωρίζει και εγγράφως συνηγορεί και το αρμόδιο 6ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ευθύνη για την κατάσταση φέρει και η Νομαρχία Αθηνών, που όχι μόνο απουσίαζε από την εκδίκαση των αγωγών εξώσεως, αλλά και προσπαθεί παράτυπα να υλοποιήσει τη μεταστέγαση των σχολείων στα άκρως ακατάλληλα κτίρια. Από την πλευρά τους οι σύλλογοι γονέων, η ομοσπονδία γονέων Αθήνας, η Α’ ΕΛΜΕ και η OΛΜΕ καλούν όσους φορείς εμπλέκονται  να δεσμευτούν ότι σε δύο χρόνια τα σχολεία θα μεταστεγαστούν σε νέα σχολικά κτίρια με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Απαιτούν από την φιλεκπαιδευτική εταιρεία να αναστείλει μέχρι τότε την εκτέλεση της έξωσης, αναγνωρίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών.

Το ζήτημα της μεταστέγασης των δημοσίων σχολείων στην περιοχή της Πλατείας Βάθη και άλλων τέτοιων περιοχών είναι βαθιά ταξικό, αφού οι μαθητές των σχολείων αυτών είναι ως επί το πλείστον παιδιά λαϊκών οικογενειών και μεταναστών.