Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Eκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους δασκάλους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας) για την ποινική δίωξη που ασκείται σε βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντη του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου  Κυριακή (σχολικό σύνβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος», επειδή βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί όχι μόνον είχαν κάθε δικαίωμα να πράξουν όπως εκτιμούσαν σωστό, αλλά και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες εναντίον των συγκεκριμένων υποψηφίων από συλλόγους διδασκόντων για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Περισσότερα...

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ/ αντιτετράδια της εκαπίδευσης καταδικάζει τη δίωξη που ασκήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο κατά της συναδέλφου Μαρίας Φραγκάκη, διευθύντριας στο 2ο Δ.Σ. Παιανίας, η οποία καλείται σε απολογία, γιατί όπως υποστηρίζει ο περιφερειακός δ/ντής, δεν υλοποίησε την εγκύκλιο 1477/8-2-12 και διέπραξε «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος γιατί αρνείται να εκτυπώσει και να αναρτήσει, σε εμφανές σημείο αφίσα της ευρωπαϊκής πράξεως "Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα”», «ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο»!
 Επίσης στο αιτιολογικό κείμενο την επιπλήττει, γιατί θεωρεί την απάντησή της ειρωνική, και όπως λέει «άσκησε έγγραφη κριτική σε προϊστάμενη αρχή και έθεσε προϋποθέσεις προκειμένου να εκτελέσει το καθήκον…».
Στη συνέχεια διαπιστώνει ότι οι πράξεις της «καταδεικνύουν πλημμελείς ενέργειες … καθώς δεν απευθύνεται στην αρμόδια σχολική επιτροπή, ώστε να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της σχολικής μονάδας».

Όλα αυτά γιατί η συνάδελφος Φραγκάκη ζήτησε μελάνι, χαρτί, πετρέλαιο και αντιμετώπιση οξυμμένων προβλημάτων στη λειτουργία του σχολείου που σχετίζονται με την ασφάλεια και την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 τευχών των «Αντιτετραδίων της Εκπαίδευσης», η Συντακτική Επιτροπή, με την πολύτιμη συνδρομή φίλων και συναγωνιστών, προχωρούν με μεθοδικότητα στην ανασυγκρότηση της επίσημης ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού.

Σε πρώτη φάση, στη διεύθυνση www.antitetradia.gr, ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει τον «Οδηγό» των Αντιτετραδίων (τεύχος 94) σε μορφή «excel». Το αρχείο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικές

α) με το χρόνο έκδοσης ενός-εκάστου τεύχους των Αντιτετραδίων

β) με τα άρθρα που αυτό εμπεριέχει

γ) με την έκταση των άρθρων

δ) με τους συντάκτες τους, και

ε) με το περιεχόμενο των άρθρων.

Παράλληλα, η Συντακτική Επιτροπή των Αντιτετραδίων δρομολογείκαι την ηλεκτρονική ανάρτηση

Περισσότερα...ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 
ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠ 2014-2020

Εξοργίζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο αυτής της χώρας η συνεχής αναφορά δεκάδων αστών πολιτικών και ακόμα περισσοτέρων παρατρεχάμενών τους δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, “αναλυτών”  του χειρίστου είδους, στο ότι “η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα” και ότι “χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού προτύπου”! Καμιά κουβέντα, όμως, από τους φωστήρες της συμφοράς για την αιτία της πραγματικά δραματικής καταστροφής που επήλθε στην αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση, λες και πρόκειται για φυσικό φαινόμενο... Και επειδή δεν βρίσκεται ούτε ένας έντιμος άνθρωπος στα επίσημα ΜΜΕ να θέσει ακριβώς αυτό το ερώτημα, δηλαδή το ποιος  ευθύνεται γι' αυτή τη σχεδόν ολοκληρωτική αποσάθρωση  της παραγωγής στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα,  ας προσπαθήσουμε να δούμε την πραγματική εικόνα της αγροτικής παραγωγής μετά την ΚΑΠ [Κοινή  Αγροτική Παραγωγή]


1. Σε κάθετη πτώση το αγροτικό εισόδημα. Είναι γενικά σωστό αυτό που λέγεται πως «ο αγρότης δεν θα πεινάσει». Ωστόσο, έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την εποχή του αυτοσυντηρούμενου αγροτικού νοικοκυριού και οι κοινωνικές συνθήκες στο χωριό, έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα η στροφή στην εποχή της αυτοκατανάλωσης να σηματοδοτεί και ένα τεράστιο πισωγύρισμα στις κοινωνικοοικονομικές σχέσεις. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το αν και το πότε θα γίνει αυτό το πισωγύρισμα. Προς το παρόν, η συντριπτική πλειοψηφία της φτωχομεσαίας αγροτιάς δέχεται την ασφυκτική πίεση της οικονομικής κρίσης και τα εντεινόμενα μέτρα που επιβάλλει το καθεστώς της ξένης εξάρτησης και υλοποιούν οι υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις. Έτσι, το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται, οι τιμές στα αγροτικά εφόδια συνεχώς αυξάνονται, οι συνεταιρισμοί διαλύονται, οι καλλιέργειες γίνονται ολοένα και πιο ασύμφορες, τα χρέη πνίγουν τα φτωχά αγροτικά νοικοκυριά, τα χωριά βουλιάζουν στην ανέχεια. Αυτή η εικόνα επικρατεί σήμερα στην ελληνική ύπαιθρο, την ώρα που οι εκάστοτε κυβερνήσεις, προσυπογράφουν τις όλο και πιο αντιαγροτικές συμφωνίες για την εφαρμογή των καταστροφικών Κοινών Αγροτικών Πολιτικών. Αλλά και πέρα από τις συνέπειες της ΚΑΠ, τα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου και τα αλλεπάλληλα χαράτσια εφαρμόζονται με αγριότητα και πάνω στην αγροτιά που χτυπιέται ανελέητα από πολλαπλές μεριές. Κι ενώ το αγροτικό εισόδημα, λόγω των ανατιμήσεων των αγροτικών εφοδίων και των χαμηλών τιμών των αγροτικών προϊόντων, στο α’ εξάμηνο του 2011 ήδη εμφανίζει μείωση κατά 7,8%, η φτωχομεσαία αγροτιά καλείται να πληρώσει όλα τα ληστρικά χαράτσια που επιβάλλουν ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και εφαρμόζει δουλικά η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Περισσότερα...