Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών βρίσκεται προ των πυλών. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει νέο επίθεσης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Στο στόχαστρο μπαίνει η σταθερή και μόνιμη εργασία. Ο «Προκρούστης» της αξιολόγησης απειλεί τους νεοδιόριστους.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό Αντιτετράδια της εκπαίδευσης σας καλούν στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση:

«Όταν η αξιολόγηση γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον»,

που διοργανώνουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ, στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα Πορείας» (Ισαύρων 29Γ)

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι

  • Γιώργος Καββαδίας, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραια
  • Χρίστος Σόφης, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

 Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Λένα Γολεμάτη και Ορέστη Ρουχωτά, σε γνώριμες και αγαπημένες μουσικές από το έντεχνο ρεπερτόριο.

Τη νύχτα 8 προς 9 Ιανουαρίου 1991, ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας πέφτει νεκρός μπροστά στο σχολικό συγκρότημα «Βουδ» στην Πάτρα, χτυπημένος από το δολοφονικό χέρι του ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα.

Η συμμορία των Καλαμπόκα-Σπίνου με την ανοχή και στήριξη του νομάρχη Αχαΐας Κ. Μπεκίρη, του Ν. Νικολόπουλου, υπεύθυνου της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, με υπουργό τον Β. Κοντογιαννόπουλο, ο οποίος μεταπήδησε στο… ΠΑΣΟΚ, για να τον φάει αμείλικτα η ιστορική λήθη.

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί όλους τους συναδέλφους, δάσκαλους και καθηγητές, σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ (ΔΟΕ - ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας) και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Μπροστά στην ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού που φέρνει ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία και λεηλασία των εισοδημάτων μας, που τσακίζει τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία - Υγεία, ενός προϋπολογισμού που κλιμακώνει την πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας, καθιστώντας το κόστος ζωής για τα φτωχά λαϊκά στρώματα δυσβάσταχτο, η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη είναι αναγκαία! Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να προτάξουμε τον ενιαίο παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα μας!

Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους!

Αθήνα: 12.00μμ στα Προπύλαια

 Η επιτυχία της απεργίας στις 9/11, η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις και οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μια εβδομάδα μετά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πιστοποιούν ότι μπροστά στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας και της εξαθλίωσης ο λαός και οι εργαζόμενοι έχουν τη διάθεση να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα, να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Περισσότερα...

Η φίμωση του λόγου και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν!

Ο ΔΔΕ Πειραιά να αποσύρει τώρα όλες τις διώξεις!

Ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας βρέθηκε και αυτός με τη σειρά του στο στόχαστρο του «νεοφώτιστου» Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά. Ο Γ. Καββαδίας μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου και συντάκτης στο περιοδικό «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» είναι στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος με συνεισφορά και δράση στους αγώνες του εδώ και τρεις δεκαετίες. Φωτεινό παράδειγμα Δασκάλου που διδάσκει με την αγωνιστική  του στάση, με πλούσια συμβολή στον ιδεολογικό και θεωρητικό εξοπλισμό του εκπαιδευτικού  κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Ζαλισμένοι από το δυαντό χαστούκι της αποχής από τις εκλογές – παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, η πολιτική ηγεσία και οι γραφειοκράτες του ΥΠΑΙΘ πανηγυρίζουν αναφέροντας ότι: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκλογική διαδικασία», ενώ οι ίδιοι αναφέρουν τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής 34,06% για το ΚΥΣΔΕ και 33,79% για το ΚΥΣΠΕ ποσοστό «υπερτριπλάσιο από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

 

Περισσότερα...