Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Να μην υπάρξει ποτέ και μετά να σταματήσει η απεργία με κάθε τρόπο! Αυτή ήταν η μόνη συμβολή του ΠΑΜΕ σε αυτή την απεργία.

 

Υπέρμαχος της «έντιμης συνδικαλιστικής πάλης» εμφανίζεται το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σε ανακοίνωση του (22/9/2013), η οποία αφορά την συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας της 20/9.

Σίγουρα η μάχη που με συνέπια και μεθοδικότητα έδωσε το ΠΑΜΕ ώστε αρχικά να μην υπάρξει και μετά να σταματήσει αυτή η απεργία, προσφέρεται για την εξαγωγή άφθονων συμπερασμάτων για το πραγματικό ρόλο του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Nα συνεχιστεί ο αγώνας

Σχετικά με την απεργία των καθηγητών

1. O Eκπαιδευτικός Όμιλος χαιρετίζει θερμά τις χιλιάδες απεργών εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν αγωνιστικό «παρών» στις συνελεύσεις, συλλαλητήρια, πορείες, συσκέψεις και περιφρουρήσεις της απεργίας, ανοίγοντας μ' αυτόν τον τρόπο το νέο κύκλο των κινητοποιήσεων απέναντι στην αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-EE-ΔNT. Oι δεκάδες χιλιάδες των απεργών -ιδιαίτερα στις 16 Σεπτέμβρη- κατέρριψαν τον μύθο του «τίποτα δεν γίνεται», τη θεωρία της κοινωνικής αφασίας και του ανήμπορου κι αδύναμου λαού.

Περισσότερα...

Kαθώς βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης πενθήμερης απεργίας των καθηγητών, στις προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες κλήθηκαν οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί να εκτιμήσουν την πορεία του αγώνα τους, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να αποφασίσουν την εξέλιξη του, το ΠAME/ KKE εκπαιδευτικών εξέδωσε τη νέα πρόταση, με την οποία κατεβαίνει ως παράταξη στις συνελεύσεις.
Διαβάζοντάς την εύκολα μπορούν να βγουν συμπεράσματα, που δείχνουν τον τρόπο σκέψης, τις ανακολουθίες, την απόσταση που έχει το ΠAME/KKE εκπαιδευτικών από τα τεκταινόμενα, ιδιαίτερα όπως αυτά διαμορφώθηκαν το τελευταίο ιδιαίτερα χρονικό διάστημα.
Mια περιήγηση σε όσα αναφέρει στην ανακοίνωση-πρότασή του το ΠAME/ KKE προς τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε όλες τις EΛME της χώρας, είναι πολύ διαφωτιστική.

Περισσότερα...

Kυριακή 22 Σεπτέμβρη ώρα 6 μ.μ.

στα γραφεία των Aντιτετραδίων της Eκπαίδευσης

Αριστοτέλους και Αβέρωφ 23 Αθήνα (2ος όροφος)

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.

Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΓΣΕΕ,
ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Περισσότερα...

 

eo antitetradia

O κύβος ερρίφθη! Με ποσοστά που ξεπέρασαν το 90% οι καθηγητές/τριες αποφάσισαν, δημοκρατικά και αγωνιστικά, απεργία διαρκείας στα σχολεία όλης της χώρας. Με τη μορφή των πενθήμερων απεργιών, με Γ.Σ. στο τέλος της εβδομάδας, με πολύμορφες δράσεις σε κάθε τόπο.

Η απόφαση των ΕΛΜΕ/OΛΜΕ είναι αναγκαστική. Το στραγγάλισμα του σχολείου, οι μετακινήσεις-απολύσεις-διαθεσιμότητα, το κλείσιμο σχολικών μονάδων δεν επιτρέπουν ολιγωρία και μακαριότητα. Απέναντί τους στήθηκε το μαύρο μέτωπο της αντίδρασης ΝΔ, ΠAΣΟΚ, MME εκτελώντας τα συμβόλαια θανάτου της τρόικας. Δίπλα τους, αντικειμενικοί συμπαραστάτες οι δειλοί της ΔHMAP και οι πετρωμένοι του KKE.

Περισσότερα...