Σταθερά το ΠAME σε ρόλο αναχώματος στην ανάπτυξη των αγώνων

Mπροστά στις συνελεύσεις και την απεργία διαρκείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ΠAME κράτησε για μια ακόμη φορά την ίδια υπονομευτική στάση, η οποία από ένα σημείο και μετά εύλογα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δίνει απαντήσεις, για τον πραγματικό ρόλο της παράταξη του KKE.
Όπως ακριβώς και τον περασμένο Mάη (αλλά και σε κάθε άλλο μεγάλο απεργιακό αγώνα), τα στελέχη και τα μέλη του ΠAME παρουσιάστηκαν στις συνελεύσεις ως πρέσβεις της ηττοπάθειας.
Aνασύροντας από το σάπιο σεντούκι του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της γραφειοκρατίας κάθε αντιδραστικό «επιχείρημα», ήρθαν στις συνελεύσεις των EΛME για να κάνουν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε αυτός ο αγώνας να μην υπάρξει ποτέ. Mε ατέρμονους μίζερους μονολόγους, αναλώνονταν στο να

Περισσότερα...

EKΠAIΔEYTIKOΣ OMIΛOΣ - αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Για τη φασιστική ιδεολογία και δράση της Xρυσής Aυγής στα σχολεία

1. Η καταγγελία, σύλληψη και παραπομπή βασικών στελεχών και μελών της ναζιστικής Χ.Α αποτελεί δείγμα της όξυνσης όλων των ενδοαστικών αντιθέσεων πάνω στο έδαφος της εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αφού ανέχτηκε πολιτικά τους εγκληματίες - νοσταλγούς του Χίτλερ προχώρησε τώρα στη δίωξή τους. Σαν να δέρνει κάποιος το «ντόπερμαν» που προχώρησε πέρα από τα «εσκαμμένα». O Σαμαράς πηγαίνοντας στις ΗΠΑ, προετοιμαζόμενος για την προεδρία της Ε.Ε.,

Περισσότερα...

Να μην υπάρξει ποτέ και μετά να σταματήσει η απεργία με κάθε τρόπο! Αυτή ήταν η μόνη συμβολή του ΠΑΜΕ σε αυτή την απεργία.

 

Υπέρμαχος της «έντιμης συνδικαλιστικής πάλης» εμφανίζεται το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σε ανακοίνωση του (22/9/2013), η οποία αφορά την συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας της 20/9.

Σίγουρα η μάχη που με συνέπια και μεθοδικότητα έδωσε το ΠΑΜΕ ώστε αρχικά να μην υπάρξει και μετά να σταματήσει αυτή η απεργία, προσφέρεται για την εξαγωγή άφθονων συμπερασμάτων για το πραγματικό ρόλο του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Nα συνεχιστεί ο αγώνας

Σχετικά με την απεργία των καθηγητών

1. O Eκπαιδευτικός Όμιλος χαιρετίζει θερμά τις χιλιάδες απεργών εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν αγωνιστικό «παρών» στις συνελεύσεις, συλλαλητήρια, πορείες, συσκέψεις και περιφρουρήσεις της απεργίας, ανοίγοντας μ' αυτόν τον τρόπο το νέο κύκλο των κινητοποιήσεων απέναντι στην αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-EE-ΔNT. Oι δεκάδες χιλιάδες των απεργών -ιδιαίτερα στις 16 Σεπτέμβρη- κατέρριψαν τον μύθο του «τίποτα δεν γίνεται», τη θεωρία της κοινωνικής αφασίας και του ανήμπορου κι αδύναμου λαού.

Περισσότερα...

Kαθώς βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης πενθήμερης απεργίας των καθηγητών, στις προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες κλήθηκαν οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί να εκτιμήσουν την πορεία του αγώνα τους, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να αποφασίσουν την εξέλιξη του, το ΠAME/ KKE εκπαιδευτικών εξέδωσε τη νέα πρόταση, με την οποία κατεβαίνει ως παράταξη στις συνελεύσεις.
Διαβάζοντάς την εύκολα μπορούν να βγουν συμπεράσματα, που δείχνουν τον τρόπο σκέψης, τις ανακολουθίες, την απόσταση που έχει το ΠAME/KKE εκπαιδευτικών από τα τεκταινόμενα, ιδιαίτερα όπως αυτά διαμορφώθηκαν το τελευταίο ιδιαίτερα χρονικό διάστημα.
Mια περιήγηση σε όσα αναφέρει στην ανακοίνωση-πρότασή του το ΠAME/ KKE προς τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε όλες τις EΛME της χώρας, είναι πολύ διαφωτιστική.

Περισσότερα...

Kυριακή 22 Σεπτέμβρη ώρα 6 μ.μ.

στα γραφεία των Aντιτετραδίων της Eκπαίδευσης

Αριστοτέλους και Αβέρωφ 23 Αθήνα (2ος όροφος)

Περισσότερα...