Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

«Η δημιουργία του Ε.Q.F(Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων)
συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική της δια βίου μάθησης καθώς
και με τις πολιτικές που προωθούνται στο πλαίσιο όλων
των συνθηκών και συμφωνιών στο πεδίο της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής,
γεγονός το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να αξιολογήσει ενεργητικά,
μέσα από την ανάληψη δράσης για την προώθηση
της δημιουργίας τόσο ενός έγκριτου Εθνικού Πλαισίου Προσόντων
όσο και ενός αξιόπιστου συστήματος αναγνώρισης, έγκρισης,
κατοχύρωσης και επικύρωσης των προσόντων»
Από τις θέσεις του Κ.ΑΝ.Ε.Π – ΓΣΕΕ

Περισσότερα...

του Χρήστου Κάτσικα

Οσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στις σχολικές αίθουσες γνωρίζουν καλά ότι πολλές φορές οι σχολικές γιορτές γι΄ αυτή ή την άλλη εθνική επέτειο μόνο χασμουρητά προκαλούν σε όσους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι υποχρεωμένοι να τις παρακολουθήσουν. Ισως γιατί η κυρίαρχη πολιτική προωθεί την άγνοια του παρελθόντος καθώς γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει κάθε δυνατότητα δράσης στο παρόν.

Περισσότερα...

Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον ολισθηρό της κατήφορο της με τη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Παρά τις υποτιθέμενες επικοινωνιακές κορώνες, παρά τα υποτιθέμενα success story, η φτώχεια, η ανεργία,η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η διάλυση των πανεπιστημίων και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα...

Στο φύλλο του Ριζοσπάστη της Πέμπτης 9 Οκτώβρη 2014, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, δημοσιεύουν ένα ολοσέλιδο άρθρο με στόχο να δικαιολογήσουν τη μέχρι τώρα υπονομευτική πολιτική τους στο μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι γνωστό ότι το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις που ελέγχει διοργανώνουν για το Σάββατο 1η Νοέμβρη 2014 πανελλαδική κινητοποίηση, η οποία μάλιστα αποτελεί, κατά την άποψή τους, την κορύφωση(!) των αγώνων του εργατικού κινήματος. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Περισσότερα...

του Γιώργου Καββαδία

Σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης ο πλούτος αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα η φτώχεια παίρνει γιγάντιες διαστάσεις βαθαίνοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Και αυτό δεν είναι κάποια στερεότυπη αριστερή άποψη, αλλά καταγράφεται στην έκθεση "Wealth Report Europe" της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Bar. Σύμφωνα με αυτή η περιουσία στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς και κατανέμεται ολοένα και πιο άνισα.

Περισσότερα...

*του Γιώργου Κ. Καββαδία

Για την υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών δεν επαρκεί η δικαιολογία των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, αφού είναι μόνιμη και διαρκής, άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχείρηση κατεδάφισής της. Πολύ περισσότερο αποκαλυπτική είναι η εκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με στόχο τον πνευματικό ευνουχισμό της νέας γενιάς. Τα πρωτοφανή ποσοστά σχολικής αποτυχίας στην Α' Λυκείου, το ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό σύστημα και η συνολική αποδόμηση του περιεχομένου σπουδών, διαμορφώνουν ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης ακόμα πιο ταξικό για "λίγους και εκλεκτούς", που απορρίπτει τη νέα γενιά και την εκδιώκει προς την άτυπη εκπαίδευση, τη μαθητεία, τη μαύρη εργασία.

Περισσότερα...