«Να κρίνεται το έργο των εκπαιδευτικών από τα αποτελέσματά τους, δηλαδή από τις επιδόσεις των μαθητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο..»
(..δείξε μου τον μαθητή σου να σου πω πώς θα αξιολογηθείς!)
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (16/11/2014), με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» ανακοινώνει, ανάμεσα σε άλλα, το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία με τα παρακάτω λόγια:

Περισσότερα...

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του '73 αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση αντίστασης και αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία. Σήμερα, 41 χρόνια μετά τον ηρωϊκό παλλαϊκό ξεσηκωμό, ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της Ιστορίας του. Η ενορχηστρωμένη επίθεση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών, σαρώνουν εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, κατεδαφίζουν κοινωνικά δικαιώματα, αφαιρούν δημοκρατικές ελευθερίες.

Περισσότερα...

Όπως γνωρίζουν πρώτα απ' όλα οι εκπαιδευτικοί στις 5 Νοέμβρη διεξήχθηκαν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΥΣΔ(Π)Ε-ΑΠΥΣΔ(Π)Ε- ΚΥΣ(Π)ΔΕ (το Π αναφέρεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Είναι επίσης γνωστό ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος έχει μία διαφορετική ταχτική απ' τις Αγ. Κινήσεις στο ζήτημα της συμμετοχής ή όχι στις εκλογές αυτές.

Περισσότερα...

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ χαιρετίζουν τις πάνω από 8.500 συναδέλφους πανελλαδικά που στήριξαν και ενίσχυσαν το πιο μαχητικό τμήμα του κλάδου, παγιώνοντάς το στην τρίτη θέση με ποσοστό 16% (έναντι 13% το 2012). Σημειώνουμε πως στις πρόσφατες εκλογές καταγράφηκε η δραματική μείωση του συνόλου των εκπαιδευτικών κατά 15.000 περίπου την τελευταία διετία.

Περισσότερα...

Ο υπουργός – κατ΄όνομα – Παιδείας, Α. Λοβέρδος, παραγγέλνει εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις για να διαπιστώσει – δήθεν – αν όντως πρόκειται για κινητοποιήσεις που οργανώνονται από μαθητές. Σε αυτή την εκστρατεία τρομοκράτησης της νέας γενιάς και ποινικοποίησης των αγώνων της, βρίσκει πιστούς υπηρέτες, από τα όργανα κρατικής καταστολής μέχρι και «καλοθελητές» Διευθυντές σχολείων οι οποίοι μάλιστα δεν διστάζουν να παραδώσουν στα χέρια της Αστυνομίας τους μαθητές τους ως κοινούς εγκληματίες!

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Για τα κακόηχα και κακόφημα ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ με την αποφορά, τη δυσωδία του σάπιου μηχανισμού της εκπαίδευσης και της χρεοκοποπημένης σοσιαλδημοκρατικής λογικής της συνδιοίκησης, ψηφίζουμε οι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 5 Νοέμβρη. Οι εκλογές ούτως ή άλλως τόσο σε συνδικαλιστικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, χωρίς να υποτιμάμε και να περιφρονούμε την όποια αξία τους, δεν μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω.

Περισσότερα...