Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Όπως γνωρίζουν πρώτα απ' όλα οι εκπαιδευτικοί στις 5 Νοέμβρη διεξήχθηκαν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΥΣΔ(Π)Ε-ΑΠΥΣΔ(Π)Ε- ΚΥΣ(Π)ΔΕ (το Π αναφέρεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Είναι επίσης γνωστό ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος έχει μία διαφορετική ταχτική απ' τις Αγ. Κινήσεις στο ζήτημα της συμμετοχής ή όχι στις εκλογές αυτές.

Περισσότερα...

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ χαιρετίζουν τις πάνω από 8.500 συναδέλφους πανελλαδικά που στήριξαν και ενίσχυσαν το πιο μαχητικό τμήμα του κλάδου, παγιώνοντάς το στην τρίτη θέση με ποσοστό 16% (έναντι 13% το 2012). Σημειώνουμε πως στις πρόσφατες εκλογές καταγράφηκε η δραματική μείωση του συνόλου των εκπαιδευτικών κατά 15.000 περίπου την τελευταία διετία.

Περισσότερα...

Ο υπουργός – κατ΄όνομα – Παιδείας, Α. Λοβέρδος, παραγγέλνει εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις για να διαπιστώσει – δήθεν – αν όντως πρόκειται για κινητοποιήσεις που οργανώνονται από μαθητές. Σε αυτή την εκστρατεία τρομοκράτησης της νέας γενιάς και ποινικοποίησης των αγώνων της, βρίσκει πιστούς υπηρέτες, από τα όργανα κρατικής καταστολής μέχρι και «καλοθελητές» Διευθυντές σχολείων οι οποίοι μάλιστα δεν διστάζουν να παραδώσουν στα χέρια της Αστυνομίας τους μαθητές τους ως κοινούς εγκληματίες!

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Για τα κακόηχα και κακόφημα ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ με την αποφορά, τη δυσωδία του σάπιου μηχανισμού της εκπαίδευσης και της χρεοκοποπημένης σοσιαλδημοκρατικής λογικής της συνδιοίκησης, ψηφίζουμε οι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 5 Νοέμβρη. Οι εκλογές ούτως ή άλλως τόσο σε συνδικαλιστικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, χωρίς να υποτιμάμε και να περιφρονούμε την όποια αξία τους, δεν μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω.

Περισσότερα...

Ο υπουργός Παιδείας και «αγαπημένος» των ΜΜΕ ξαναχτύπησε, ξεπερνώντας μάλιστα κάθε όριο σε θρασύτητα, αλαζονεία και παραχάραξη της πραγματικότητας. Απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι μπροστά στη καταθλιπτική πραγματικότητα που ζουν οι δεκάδες χιλιάδες των εκπαιδευτικών και μαθητών, ο υπουργός επιλέγει να «χτίσει» το προσωπικό του προφίλ εξυπηρετώντας μικροπολιτικές και μικροκομματικές του σκοπιμότητες.

Περισσότερα...

«Η δημιουργία του Ε.Q.F(Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων)
συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική της δια βίου μάθησης καθώς
και με τις πολιτικές που προωθούνται στο πλαίσιο όλων
των συνθηκών και συμφωνιών στο πεδίο της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής,
γεγονός το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να αξιολογήσει ενεργητικά,
μέσα από την ανάληψη δράσης για την προώθηση
της δημιουργίας τόσο ενός έγκριτου Εθνικού Πλαισίου Προσόντων
όσο και ενός αξιόπιστου συστήματος αναγνώρισης, έγκρισης,
κατοχύρωσης και επικύρωσης των προσόντων»
Από τις θέσεις του Κ.ΑΝ.Ε.Π – ΓΣΕΕ

Περισσότερα...