Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης καταδικάζει την προσαγωγή φοιτητών, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων τους, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.

Περισσότερα...

Συμπληρώνονται φέτος έξι χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από χέρι ειδικού φρουρού, το οποίο όπλισε η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της ενίσχυσης και ατιμωρησίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η δολοφονία του μαθητή έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους, πρωτίστως μαθητές, στον δρόμο, αποτελώντας τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για μια νεολαία που έβλεπε τα εκπαιδευτικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματά της να λεηλατούνται το ένα μετά το άλλο, για μια νεολαία που έβλεπε το μέλλον της να υποθηκεύεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της αμάθειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Περισσότερα...

Συμπληρώνονται φέτος έξι χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από χέρι ειδικού φρουρού, το οποίο όπλισε τότε η κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Η δολοφονία του μαθητή έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους, πρωτίστως μαθητές, στον δρόμο, αποτελώντας τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για μια νεολαία που έβλεπε τα εκπαιδευτικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματά της να λεηλατούνται το ένα μετά το άλλο, για μια νεολαία που έβλεπε το μέλλον της να υποθηκεύεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της αμάθειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.

Περισσότερα...

Μεταφορά της ευθύνης και του κόστους στη λαϊκή οικογένεια,
διευκόλυνση της εισόδου του κεφαλαίου στην εκπαίδευση
και ένταση της ταξικής διαφοροποίησης

Τον «οδικό χάρτη» του νέου Δημοτικού παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Αν ξύσει κανείς τα περιτυλίγματα και τα ευχολόγια η πρόταση του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει την ευελιξία του προγράμματος σπουδών (οι εκπαιδευτικοί

Περισσότερα...

Ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με την επιχείρηση εφαρμογής τής αξιολόγησης. Με κάθε τρόπο επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η αξιολόγηση θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για το προχώρημα και τη μονιμοποίηση της πολιτικής των απολύσεων από το σύνολο του Δημόσιου τομέα, για την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, για την επιβολή φτώχειας διάρκειας για τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος- Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό που με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους διεκδικούν το αυτονόητο: να έχουν τη δυνατότητα απόκτησης εκπαιδευτικών αδειών, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις οποίες έχουν περάσει.

Περισσότερα...