Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Μετά τις σιδερόφρακτες και αστυνομοκρατούμενες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ήρθε η σειρά της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να στιγματιστεί από τον αυταρχισμό και τη βία της κυβέρνησης και την καταστολή. Και πράγματι ο φετινός Νοέμβρης στιγματίζεται από τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί γύρω από τα πανεπιστήμια και τη βίαιη καταστολή των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα...

Από την Τρίτη 18/11 θα γίνεται μετάδοση ραδιοφωνικού spot της ΟΛΜΕ ενάντια στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και την κατάργηση των ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real 97,8 fm και Σκάι 100,3 fm. Η Διάρκεια Σποτ θα είναι 20''.

Η μετάδοση θα γίνεται για 4 συνεχείς ημέρες (Τρίτη 18/11, Τετάρτη 19/11, Πέμπτη 20/11, Παρασκευή 21/11)
Οι ώρες που θα μεταδίδεται το spot είναι οι παρακάτω:

Περισσότερα...

"Αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, ώστε να κρίνεται το έργο των εκπαιδευτικών από τα αποτελέσματά τους, δηλαδή από τις επιδόσεις των μαθητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο». [Α. Σαμαράς, εφ. Καθημερινή, 16/11/2014]

«Μάλλιασε» η γλώσσα μας, χρόνια τώρα, ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ! ΤΩΡΑ, "ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ", ήρθε η ώρα να το πιστέψουν και οι τελευταίοι δύσπιστοι... Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (16/11/2014), με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» ο Σαμαράς ανακοινώνει, ανάμεσα σε άλλα, το

Περισσότερα...

«Να κρίνεται το έργο των εκπαιδευτικών από τα αποτελέσματά τους, δηλαδή από τις επιδόσεις των μαθητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο..»
(..δείξε μου τον μαθητή σου να σου πω πώς θα αξιολογηθείς!)
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (16/11/2014), με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» ανακοινώνει, ανάμεσα σε άλλα, το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία με τα παρακάτω λόγια:

Περισσότερα...

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του '73 αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση αντίστασης και αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία. Σήμερα, 41 χρόνια μετά τον ηρωϊκό παλλαϊκό ξεσηκωμό, ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της Ιστορίας του. Η ενορχηστρωμένη επίθεση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών, σαρώνουν εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, κατεδαφίζουν κοινωνικά δικαιώματα, αφαιρούν δημοκρατικές ελευθερίες.

Περισσότερα...

Όπως γνωρίζουν πρώτα απ' όλα οι εκπαιδευτικοί στις 5 Νοέμβρη διεξήχθηκαν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΥΣΔ(Π)Ε-ΑΠΥΣΔ(Π)Ε- ΚΥΣ(Π)ΔΕ (το Π αναφέρεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Είναι επίσης γνωστό ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος έχει μία διαφορετική ταχτική απ' τις Αγ. Κινήσεις στο ζήτημα της συμμετοχής ή όχι στις εκλογές αυτές.

Περισσότερα...