Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Μεταφορά της ευθύνης και του κόστους στη λαϊκή οικογένεια,
διευκόλυνση της εισόδου του κεφαλαίου στην εκπαίδευση
και ένταση της ταξικής διαφοροποίησης

Τον «οδικό χάρτη» του νέου Δημοτικού παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Αν ξύσει κανείς τα περιτυλίγματα και τα ευχολόγια η πρόταση του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει την ευελιξία του προγράμματος σπουδών (οι εκπαιδευτικοί

Περισσότερα...

Ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με την επιχείρηση εφαρμογής τής αξιολόγησης. Με κάθε τρόπο επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η αξιολόγηση θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για το προχώρημα και τη μονιμοποίηση της πολιτικής των απολύσεων από το σύνολο του Δημόσιου τομέα, για την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, για την επιβολή φτώχειας διάρκειας για τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος- Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό που με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους διεκδικούν το αυτονόητο: να έχουν τη δυνατότητα απόκτησης εκπαιδευτικών αδειών, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις οποίες έχουν περάσει.

Περισσότερα...

Α. Σαμαράς: Στάσιμος μαθητής – στάσιμος εκπαιδευτικός!
Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (16/11/2014), με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει, ανάμεσα σε άλλα, το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία με τα παρακάτω λόγια: «Αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, ώστε να κρίνεται το έργο των εκπαιδευτικών από τα αποτελέσματά τους, δηλαδή από τις επιδόσεις των μαθητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο».

Περισσότερα...

Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο των μνημονίων. Η συγκυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν Ε.Ε. και ΔΝΤ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τρόικα φεύγει και τα μνημόνια τελείωσαν. Εμείς όμως ξέρουμε ότι μένουν σταθεροί και ισχύουν. Οι 400 νόμοι των μνημονίων, το 50% της μείωσης των μισθών μας, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης οι αλλαγές των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση προς τα πάνω οι απολύσεις των συναδέλφων μας, η απαγόρευση των προσλήψεων και όχι μόνο.

Περισσότερα...

H μειονοτική εκπαίδευση παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες: πολιτική διάσταση (η λειτουργία της ορίζεται από τη συνθήκη της Λοζάννης), εξάρτηση του εκπαιδευτικού κλίματος από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο ιδιωτικός και θρησκευτικός χαρακτήρας της (τα μειονοτικά σχολεία είναι ιδιωτικές –βακούφικες ιδιοκτησίες αλλά χρηματοδοτούνται από το δημόσιο για τα λειτουργικά τους έξοδα ενώ και οι μισθοί των εκπαιδευτικών λειτουργών, χριστιανών και μουσουλμάνων, καταβάλλονται από το ελληνικό κράτος) και το δίγλωσσο αναλυτικό πρόγραμμα.

Περισσότερα...