Πέρσι μέλος της ΠΑΣΚ είχε χειροδικήσει(!) εναντίον συντρόφου που υπερασπίζονταν τη θέση κατά της αξιολόγησης.
Φέτος η ΠΑΣΚ δε συμμετείχε στις εκλογές, αλλά έφερε στην εκλογο-απολογιστική Γ.Σ. τον εκπρόσωπό της στην ΟΛΜΕ, Αλεβυζάκη, για να ολοκληρώσει την περυσινή τραμπούκικη συμπεριφορά του ομοϊδεάτη του, ακολουθώντας

Περισσότερα...

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική βιντεοσκόπηση μέσω κινητού τηλεφώνου της διαδικασίας ψηφοφορίας προτάσεων ψηφισμάτων και απολογισμού – στο πλαίσιο της εξ αναβολής εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης από το συνάδελφο Αλεβυζάκη Γεώργιο, μέλος της ΠΑΣΚ και εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζει τη βάρβαρη πολιτική της κατάργησης του δικαιώματος των φυλακισμένων, του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη, στην εκπαίδευση, πολιτική που ισοπεδώνει τα θεμελιώδη μορφωτικά δικαιώματα των φυλακισμένων και ΑΚΥΡΩΝΕΙ το θεσμό του σχολείου εντός της φυλακής, αναδεικνύοντας την εκδικητικότητα σε βασική αρχή λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος.

Περισσότερα...

Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014, 9.30μμ

Μπουμπουλίνας 18 Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα της Κίττυς Αρσένη. Σκηνοθεσία Γ. Γιανναράκος. Ερμηνεύουν Μ. Πιτυχούτη, Στ. Φούκας. Διαρκεια 70 '. Πρόκειται για τη μαρτυρία τής συγγραφέως για τη σύλληψή της από τη Χούντα το 1967 και τα βασανιστήρια που υπέστη στην Ασφάλεια, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για να ψηφιστεί στη Βουλή για το 2015 σύμφωνα με την «ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία» αποτελεί πιστοποιητικό εξάρτησης από ΕΕ και ΔΝΤ. Η ΕΕ με βάση το πλαίσιο του Δημοσιονομικού Συμφώνου μπορεί να αναπροσαρμόζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και να επιβάλει νέα μέτρα και κυρώσεις.

Περισσότερα...

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου, μπήκε σε εφαρμογή η γενικευμένη απαγόρευση κάθε μορφής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, με εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της κυβέρνησης. Η επίσημη αιτιολογία για την πολλοστή απαγόρευση μέσα σε ένα χρόνο, αποτέλεσε η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Νταβούτογλου. Η νέα απαγόρευση δεν επιβάλλεται «εν κενώ».

Περισσότερα...