Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζει τη βάρβαρη πολιτική της κατάργησης του δικαιώματος των φυλακισμένων, του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη, στην εκπαίδευση, πολιτική που ισοπεδώνει τα θεμελιώδη μορφωτικά δικαιώματα των φυλακισμένων και ΑΚΥΡΩΝΕΙ το θεσμό του σχολείου εντός της φυλακής, αναδεικνύοντας την εκδικητικότητα σε βασική αρχή λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος.

Περισσότερα...

Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014, 9.30μμ

Μπουμπουλίνας 18 Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα της Κίττυς Αρσένη. Σκηνοθεσία Γ. Γιανναράκος. Ερμηνεύουν Μ. Πιτυχούτη, Στ. Φούκας. Διαρκεια 70 '. Πρόκειται για τη μαρτυρία τής συγγραφέως για τη σύλληψή της από τη Χούντα το 1967 και τα βασανιστήρια που υπέστη στην Ασφάλεια, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για να ψηφιστεί στη Βουλή για το 2015 σύμφωνα με την «ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία» αποτελεί πιστοποιητικό εξάρτησης από ΕΕ και ΔΝΤ. Η ΕΕ με βάση το πλαίσιο του Δημοσιονομικού Συμφώνου μπορεί να αναπροσαρμόζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και να επιβάλει νέα μέτρα και κυρώσεις.

Περισσότερα...

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου, μπήκε σε εφαρμογή η γενικευμένη απαγόρευση κάθε μορφής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, με εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της κυβέρνησης. Η επίσημη αιτιολογία για την πολλοστή απαγόρευση μέσα σε ένα χρόνο, αποτέλεσε η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Νταβούτογλου. Η νέα απαγόρευση δεν επιβάλλεται «εν κενώ».

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης καταδικάζει την προσαγωγή φοιτητών, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων τους, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.

Περισσότερα...

Συμπληρώνονται φέτος έξι χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από χέρι ειδικού φρουρού, το οποίο όπλισε η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της ενίσχυσης και ατιμωρησίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η δολοφονία του μαθητή έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους, πρωτίστως μαθητές, στον δρόμο, αποτελώντας τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για μια νεολαία που έβλεπε τα εκπαιδευτικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματά της να λεηλατούνται το ένα μετά το άλλο, για μια νεολαία που έβλεπε το μέλλον της να υποθηκεύεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της αμάθειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Περισσότερα...