afisa 26-2-2015

3 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους
90 τα κενά στη Γενική, 80 στην Ειδική Εκπαίδευση
και 426 ώρες στα Μουσικά Σχολεία της Αττικής
προς την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Αττικής, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αττικής
Αγαπητές/οί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όπως σας έχουμε ανακοινώσει, με ενημερωτικά δελτία για τις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής θα γνωστοποιούμε

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 6 Φλεβάρη, ξεκίνησε η νέα δίκη των ανωτάτων συνομοσπονδιών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων (KESK – DISK αντίστοιχα) καθώς επίσης και των Ομοσπονδιών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (TMMOB) και Υγειονομικών Τουρκίας (TTB). Η κατηγορία πάνω στην οποία στήθηκε το δικαστήριο ήταν ότι τα εργατικά συνδικάτα, μετά την προτροπή των συνομοσπονδιών KESK – DISK, προχώρησαν την 1η Μάη του 2014 σε διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά. Η διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων και σωματείων

Περισσότερα...

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

του Χρήστου Κάτσικα

Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, το Υπουργείο Παιδείας έκανε και πάλι το θαύμα του δια χειρός του Α. Λοβέρδου. Δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα νέα Προγράμματα Σπουδών για δεκαεπτά μαθήματα του Γενικού Λυκείου, τα οποία θα ισχύσουν για το σχολικό έτος 2015-2016.

Περισσότερα...

Η επόμενη ημέρα είναι εδώ!

Δεν έχει προλάβει να καθαρίσει ο κουρνιαχτός από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης και οι «ισχυροί» του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού (ΕΕ – ΗΠΑ) βγάζουν τις μάσκες των «εταίρων» για να αποκαλύψουν την πραγματικότητα. Ολοένα και πιο καθαρά φανερώνεται πλέον το στυγνό και κυνικό πρόσωπο που προστάζει εδώ και τώρα την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και προγραμμάτων.
Η κυβερνητική διαχείριση, λοιπόν, μπορεί να άλλαξε, όχι όμως και η εξουσία.

Περισσότερα...

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις μακροσκελείς προγραμματικές του δηλώσεις ήταν ιδιαίτερα φειδωλός με την Παιδεία (καθώς και την Υγεία και Πρόνοια).
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν δεχτεί πλήγματα και ότι πρέπει να αλλάξει όλο το θεσμικό πλαίσιο όλων των βαθμίδων χωρίς αιφνιδιασμούς και εκπλήξεις σε κοινή συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα. Ένα πρώτο θετικό βήμα είναι η κατάργηση της τράπεζας

Περισσότερα...