Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μάρτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ το οποίο δυστυχώς διακόπηκε πρόωρα παρά την κρισιμότητα και την αναγκαιότητα της περιόδου που διανύουμε. Το βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκτίμηση της Ομοσπονδίας σχετικά με τη συνάντηση ΟΛΜΕ – Υπουργείου Παιδείας και ο προγραμματισμός δράσεων για την επόμενη περίοδο.

Στην τοποθέτησή μας μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο επισημάναμε πως η συνάντηση της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο και σε σχέση με το σύνολο των διεκδικήσεων και των αιτημάτων του κλάδου απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηριστεί θετική. Σε σχέση με το κορυφαίο ζήτημα της επαναφοράς στην εργασία των συναδέλφων μας

Περισσότερα...

του Γιώργου Κ. Καββαδία

«Και νόμισαν πως είχαν το δικαίωμα ν΄αλλάξουν και τη συνηθισμένη ανταπόκριση των λέξεων προς τα πράγματα για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους»

(Θουκυδίδη Ιστορία Γ 83)

Περισσότερα...

Δυστυχώς για τον κλάδο και όλους τους εκπαιδευτικούς όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνονται, μετά και την συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και η αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Περισσότερα...

Αγαπητοί μαθητές, με αφορμή τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό PISA, θεωρώ ότι έχετε ήδη ενημερωθεί από τους διευθυντές και τους συντονιστές των σχολείων σας για τη μορφή, το περιεχόμενο και τον σκοπό του Διεθνούς Προγράμματος Αξιολόγησης (PISA).
H ενημέρωσή σας αποτελεί σαφώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάβασή σας στον χώρο διεξαγωγης των εξετάσεων, αφού θα οδηγηθείτε εκεί με συνοδεία για να δώσετε «τον καλύτερο εαυτό σας». Η γνώση και η

Περισσότερα...

Τι σημαίνουν "οι αγάπες και τα λουλούδια" με τον γνωστό κ. ΟΟΣΑ

του Χρήστου Κάτσικα

Πριν από κάμποσες μέρες, μέσα στο Φλεβάρη, η νέα κυβέρνηση κάλεσε τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μαζί με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας μόνιμης επιτροπής συνεργασίας, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να τολμήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα PISA (Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών) εφαρμόζεται από το 2000 και επαναλαμβάνεται ανά τριετία, για την προώθηση της εκπαιδευτικής και οικονομικής πολιτικής του ΟΟΣΑ. Στον διαγωνισμό PISA του 2015 συμμετέχουν μαθητές ηλικίας 15-16 ετών (Γ΄ Γυμνασίου - Α΄ Λυκείου), εφέτος, οι γεννηθέντες το 1999, που εξετάζονται σε τέσσερα αντικείμενα: Γλώσσα (κατανόηση κειμένου), Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, και, για πρώτη

Περισσότερα...