Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

 

 Του Γιώργου Κ. Καββαδία

  1. Oι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε δικαίωμα να αντισταθούν στον ασφυκτικό έλεγχο του νεο-επιθεωρητισμού, όπως διανθίζεται με τα μέτρα και τους δείκτες σύμφωνα με τα πρότυπα της «ελεύθερης αγοράς». Γιατί «ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»(Δ. Γληνός). Παράλληλα μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός μορφωτικού κοινωνικού κινήματος που θα διεκδικεί έναν «άλλο» ρόλο για τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση.
  2. Kάθε πρόταση για ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δεν μπορεί παρά να απορρίπτει κάθε μοντέλο αξιολόγησης στο πλαίσιο του σημερινού αυταρχικού, ιεραρχικού, γραφειοκρατικού και κυβερνητικά - κομματικά ελεγχόμενου διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Η μεταμφίεση που φέρει το όνομα αξιολόγηση εκπαιδευτικής μονάδας και εκπαιδευτικού, σημαίνει:

    Περισσότερα...

Η μεγαλειώδης απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11/10, η μαζικότατη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα έδειξε το δρόμο για τη συνέχιση του αγώνα. Παράλληλα σύσσωμοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές συσπειρωμένοι στα σωματεία τους συνεχίζουν αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση των σχολείων, κόντρα στις κυβερνητικές απειλές, το κλίμα φόβου αλλά και την τελευταία επίθεση του ΥΠΑΙΘ στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απόπειρά της να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

Περισσότερα...

Το Μ-Λ ΚΚΕ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη τους, καλούν τους συντρόφους και συναγωνιστές να δώσουμε το παρών, τη Δευτέρα  25 Οκτώβρη, 3.00μμ, στο Λιμάνι  του Πειραιά, έξω από το πλοίο “Μύκονος”, στην Πύλη Ε7, για να απευθύνουμε τον τελευταίο χαιρετισμό στο σύντροφό μας Στέλιο Σταυρινάδη, καθώς θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τη γενέθλια γη της Ικαρίας και το αγαπημένο του χωριό, την Ακαμάτρα.

Την Παρασκευή 22/10/2021 έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Στέλιος Σταυρινάδης. Η είδηση του θανάτου του σήμανε μια μεγάλη απώλεια για το Μ-Λ ΚΚΕ και την Κομματική Οργάνωση της Ικαρίας.

Ο Στέλιος Σταυρινάδης  γεννήθηκε στην Ακαμάτρα Ικαρίας στις 24 Σεπτέμβρη του 1951. Οι δυσκολίες και η φτώχεια που μάστιζε το νησί θα οδηγήσουν την οικογένεια του στην Αθήνα το 1963.

 

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

Οι αγώνες του Εκπαιδευτικού Κινήματος – Βασικά συμπεράσματα και προοπτική!

Θα μιλήσουν οι:

  • Χρίστος Σόφης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ
  • Φοίβος Αδριανός, εκπρόσωπος της Φοιτητικής Πορείας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτώβρη και ώρα 7.00μμ στο Σήμα (Ισαύρων 29Γ).

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για το σπάσιμο της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση σε αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φούσκωσε τα πανιά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Η υπουργός Παιδείας και οι κάθε λογής ακόλουθοι της, Κόπτσηδες και άλλοι ξανασήκωσαν κεφάλι και με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιδιώκουν να επιβάλουν τη δική τους «τάξη» στην εκπαίδευση. Επιδιώκουν να κάνουν σκόνη και θρύψαλα εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες, χωρίς να αφήσουν περιθώρια  για κατάθεση «ενιαίων κειμένων» και άλλα εύκολα τρικ.

Περισσότερα...