Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Η φίμωση του λόγου και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν!

Ο ΔΔΕ Πειραιά να αποσύρει τώρα όλες τις διώξεις!

Ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας βρέθηκε και αυτός με τη σειρά του στο στόχαστρο του «νεοφώτιστου» Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά. Ο Γ. Καββαδίας μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου και συντάκτης στο περιοδικό «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» είναι στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος με συνεισφορά και δράση στους αγώνες του εδώ και τρεις δεκαετίες. Φωτεινό παράδειγμα Δασκάλου που διδάσκει με την αγωνιστική  του στάση, με πλούσια συμβολή στον ιδεολογικό και θεωρητικό εξοπλισμό του εκπαιδευτικού  κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Ζαλισμένοι από το δυαντό χαστούκι της αποχής από τις εκλογές – παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, η πολιτική ηγεσία και οι γραφειοκράτες του ΥΠΑΙΘ πανηγυρίζουν αναφέροντας ότι: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκλογική διαδικασία», ενώ οι ίδιοι αναφέρουν τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής 34,06% για το ΚΥΣΔΕ και 33,79% για το ΚΥΣΠΕ ποσοστό «υπερτριπλάσιο από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

 

Περισσότερα...

Στο κενό έπεσε για δεύτερη συνεχή φορά μετά το 2020, η απόπειρα της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με διακηρυγμένο στόχο να γενικεύσει το αντιδημοκρατικό μέτρο στα σωματεία. Οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τη στάση της αποχής και με πολύ μεγάλα ποσοστά έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στον αυταρχισμό, στον αντισυνδικαλιστικό - αντεργατικό νόμο «Χατζηδάκη». Εξέφρασαν τη βούλησή τους να αντισταθούν στην κυβερνητική πολιτική που επιδιώκει να καθηλώσει και να υποτάξει το εκπαιδευτικό κίνημα, να χειραγωγήσει τα σωματεία του, να θέσει κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του κράτους τη συνδικαλιστική δράση, να ποινικοποιήσει τους αγώνες.

Περισσότερα...

Η Κεραμέως, η πριγκίπισσα του αυταρχισμού, των αγωγών και των απειλών. Αυτή που σέρνει ξανά και ξανά τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στα δικαστήρια. Που επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε συνδικαλιστική δράση και έκφραση. Αυτή που θέλει τους δασκάλους αυτής της κοινωνίας φιμωμένους και σκυμμένους. Αυτό το υπουργείο που με τον τρόμο και τον βούρδουλα, επιχειρεί να επιβάλει την αξιολόγηση. Την αξιολόγηση που έχει απορρίψει με συντριπτικά ποσοστά ο κλάδος. Είναι τόσο δημοκράτες! Τόσο δημοκράτες που ποτίζουν τα σχολεία κάθε μέρα με απειλές και φόβο.  Που σχεδόν μισό αιώνα μετά τη χούντα ξαναέβαλαν την αστυνομία στις σχολές. Αυτό το υπουργείο της τηλεκπαίδευσης και των μεντόρων,  της απογείωσης των κολεγίων και της καθημερινής υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Αυτό το υπουργείο… αυτή η πολιτική.

Περισσότερα...

Δεν έχει τέλος η αθλιότητα και ο κατήφορος των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ(ΝΔ) – ΣΥΝΕΚ/ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ/ΔΗΣΥ(ΠΑΣΟΚ) μπροστά στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τα υπηρεσιακά συμβούλια που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ ότι θα πραγματοποιήσει στις 5 Νοέμβρη. Οι παρατάξεις του φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού, που συγκροτούν και την πλειοψηφία στις δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την υπονομευτική και συνθηκολόγα στάση τους απέναντι στις επιδιώξεις του υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερα...

Το Σάββατο 5 Νοέμβρη όρισε το Υπουργείο Παιδείας ως ημερομηνία για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των δασκάλων και καθηγητών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ/Σ). Για δεύτερη συνεχή φορά, έπειτα από το Νοέμβρη του 2020, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζει αμετανόητη στο δρόμο που χάραξε, επιβάλλοντας ξανά την ηλεκτρονική ψηφοφορία στον τρόπο ανάδειξης των αιρετών και παρά την καθολική απόρριψή τους από το εκπαιδευτικό κίνημα. Υπενθυμίζουμε ότι το Νοέμβρη του 2020, εν μέσω πανδημίας και με πρόσχημα αυτήν, η κυβέρνηση προώθησε για πρώτη φορά «πιλοτικά» την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα Υ/Σ συναντώντας την καθολική αποδοκιμασία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στο κάλεσμα των δύο Ομοσπονδιών σε αποχή συσπειρώθηκαν σε συντριπτικά ποσοστά άνω του 90%. Η προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να παρουσιάσει ως «εκσυγχρονισμό» και «εκδημοκρατισμό» τις ηλεκτρονικές κάλπες έπεσε στο κενό και η ηγεσία δέχθηκε ένα ισχυρό χαστούκι από τους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα...