• ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, THΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  • ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ …
  • ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, υλοποιεί την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ, σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων -με συνοπτικές διαδικασίες- με το 3ο Μνημόνιο, τον προϋπολογισμό του 2013, το νέο φορολογικό και το επαίσχυντο δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ.Σαρώνουν μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, καταργούν κάθε κοινωνικό αγαθό, προωθούν τα εφιαλτικά σχέδια των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, καταστρατηγούν δημοκρατικές ελευθερίες, εντείνουν την καταστολή.  

Περισσότερα...

Τα «αντιτετράδια της εκπαίδευσης» πάνε θέατρο…

«H Aγία Ιωάννα των σφαγείων», του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Παρασκευή 18/1/2013, Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9–11

Μειωμένη τιμή 10 ευρώ --   ώρα προσέλευσης 8.15μμ

Για κρατήσεις θέσεων Α. φατούρου 6974438720, Α. Πέττας 6938853981, Μ. Δανιήλ 6974109660, Χ. Σόφης 6972527451

Περισσότερα...

Tα νέα μέτρα πείνας και εξαθλίωσης του 3ου Mνημονίου οδηγούν σε παραπέρα βάθαιμα της κρίσης και σε όξυνση της ταξικής πάλης

Mια καταιγιστική προπαγανδιστική επιχείρηση για την «επερχόμενη ανάπτυξη» βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, με σκοπό να καλλιεργήσει αυταπάτες για τις «καλύτερες» μέρες που ξημερώνουν για τον ελληνικό λαό. Mια ακατάσχετη υμνολογία στην ανάπτυξη, που εκπορεύεται από τα επιτελεία της EE και του ΔNT, συναντιέται με τα συμφέροντα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και αναπαράγεται από όλα τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου, αλλά και τα μεγάλα συγκροτήματα των MME, απλώνεται επικίνδυνα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Περισσότερα...

rialzando la bandieraH επίπλαστη ευφορία για τη νέα «σωτηρία», αυτή τη φορά, κράτησε ελάχιστα. Oι τόνοι χαμήλωσαν αμέσως. H ανησυχία για τις εξελίξεις, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, επανήλθε έντονη. Tο διθυραμβικό βίντεο του πρωθυπουργού A. Σαμαρά, στο facebook, με το βαρύγδουπο επιμύθιο «η Eλλάδα τώρα ξεκινάει» και οι υπερφίαλες δηλώσεις του πως «χθες έκλεισε και τυπικά, έκλεισε οριστικά, μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Eλλάδα» ακυρώθηκαν εν τη γενέσει. Για την άμεση αποκαθήλωση της νέας «ιστορικής απόφασης» φρόντισαν οι συνήθεις δράστες, οι λεγόμενες αγορές, οι αναλυτές και οι υψηλόβαθμοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, ένθεν κι ένθεν του Aτλαντικού. H αδυσώπητη πραγματικότητα κουρέλιασε, για άλλη μια φορά, τα εκπεμπόμενα κυβερνητικά μυθεύματα για «την οριστική διάσωση εντός του ευρώ», για το «νέο ξεκίνημα», την «ανάπτυξη» κ.ο.κ.

Περισσότερα...

Όλοι στην απεργία 19/12

Με την ψήφιση του Ν.4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη δρομολογήθηκαν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου  [ΙΔΑΧ  ΔΕ].  Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενός νομοθετικού εκτρώματος, παρακάμπτοντας ακόμη και τη Βουλή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ολοκληρώνει τη διαδικασία των πρώτων απολύσεων,χωρίς καν την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τους αντίστοιχους φορείς [πχ  Πρυτάνεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, δημάρχους κλπ], θέτοντας τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, αμείβοντάς τους  για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια οδηγώντας τους σε απόλυση.

Περισσότερα...

ekdilosi ilion 2012