Όταν οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων αποφάσισαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του καταστατικού τους και – ως είχαν υποχρέωση – να αποκλείσουν την υποψηφιότητα μέλους του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ που αποσπάστηκε μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, ενδεχομένως να μη διαισθάνονταν ότι πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια μιας αμαρτωλής ιστορίας. Δηλαδή της συμπαιγνίας αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων που αποσπά εργαζομένους στα βουλευτικά γραφεία. Ως άλλη Κίρκη δηλαδή. Εξεμάνη, λοιπόν, ο μηχανισμός του ΚΚΕ και προκαλεί με βιομηχανία λάσπης, αγυρτείας, ψεμμάτων και απειλών που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αριστερά, το μέλλον που ονειρευόμαστε, την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος.

Διότι το κίνημα των ανθρώπων που έχουν στο αίμα τους και στο DNA τους τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική χειραφέτηση έβαζε στα ψηφοδέλτιά του φυλακισμένους υπό εκτέλεση, διωγμένους και παράνομους.

Τώρα βάζει αποσπασμένους!!! Παρατρεχάμενους βουλευτών και θρονιασμένους στα γραφεία τους που τάχα θα υπερασπίζονται συμφέροντα και σχέσεις ανθρώπων… που δεν ξέρουν.

Περισσότερα...

Κυκλοφορεί από τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Ο χρυσός αιώνας των δικτατοριών

της Νίνας Γεωργιάδου

xrysos aiwnas diktatoriwn

Σε μια περίοδο που η βάρβαρη επίθεση του αστικού πολιτικού συστήματος, της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ενάντια σ’ όλους τους εργαζόμενους οξύνεται, τη στιγμή που η ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης είναι προ των πυλών, τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί απειλούνται με «έξωση»-απόλυση μέσω της επερχόμενης «αξιολόγησης», τη στιγμή δηλαδή που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και το μπλοκάρισμα όλων «των αξιολογικών εγχειρημάτων» από το διοικητικό και ιεραρχικό μηχανισμό του Υπ. Παιδείας, το ΠΑΜΕ έχει βρεί τον «εχθρό» του … στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις εκπαιδευτικών!!!

  • Αφού εξαπέλυσε μια προβοκατόρικη επίθεση ενάντια στην ΕΛΜΕ Ικαρίας και έβαλε όσα πρωτοβάθμια ελέγχει να την καταγγείλουν [πρωτοφανές Σωματείο να καταγγέλλει άλλο Σωματείο γιατί εφαρμόζει το καταστατικό του!], δεν τόλμησε να θέσει το θέμα στη Γενική Συνέλευση Προέδρων γιατί πανηγυρικά θα καταψηφιζόταν, το επανέφερε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και έχει μετατραπεί στον πιο λάβρο υπερασπιστή των αποσπάσεων σε κόμματα και βουλευτές!

    Περισσότερα...

1. Είναι προφανές ότι η 8η Μάρτη αποτελεί μια αφορμή για να συλλογιστούμε και ν’ αναστοχαστούμε για την πορεία του γυναικείου ζητήματος τα υπέρ ή τα κατά των αγώνων που εκτείνονται σ’ ενάμιση αιώνα.

2. Στις 8 Μάρτη 1857 οι εργαζόμενες γυναίκες στα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης πραγματοποίησαν απεργία διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (δούλευαν έως και 16 ώρες). Στα αιτήματα ήταν η διεκδίκηση του 10ωρου και η εξίσωση μισθών ανδρών - γυναικών. Η απεργία αντιμετωπίστηκε με την αστυνομία και τα όπλα. Στα 1910 η Κλάρα Τσέτκιν πρότεινε στη β’ διεθνή συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών να καθιερωθεί η 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Περισσότερα...

paideia2

ΑΝΤΙ  ΤΗΣ  ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΣΦΑΓΕΙΣ  ΜΑΣ…

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

εκπροσώπων των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ

  • Και ενώ η διάλυση των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ η αξιολόγηση [μηχανισμός απολύσεων- βαθμολογικής καθήλωσης- υποταγής και τρομοκράτησης- κατηγοριοποίησης σχολείων κλπ]  είναι προ των πυλών, ενώ η επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις γίνεται όλο και πιο βάρβαρη [ετοιμάζονται για νομική απαγόρευση     -στην ουσία- του δικαιώματος της απεργίας και σε συντριπτικό χτύπημα στα συνδικάτα], ενώ με απειλές και αυθαιρεσίες στα σχολεία παραβιάζονται σωρηδόν ωρολόγια και αναλυτικά  προγράμματα [μείωση ωρών διδασκαλίας, απλήρωτες υπερωρίες, μετακινήσεις καθηγητών από τις οργανικές τους θέσεις κλπ, προκειμένου να

    Περισσότερα...