Την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση εντείνει την επίθεση εναντίον μας εφαρμόζοντας μετά βαΐων και κλάδων τα σκονάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και αδράνειας.
Η ώρα της κρίσιμης μάχης για τα βασικά μας δικαιώματα και ελευθερίες, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης πρέπει να δοθεί τώρα ενιαία, μαζικά και με διάρκεια. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες: η κυβέρνηση φορτώνει την οικονομική κρίση του συστήματος στους εργαζόμενους και μπροστά στις επιταγές της Ε.Ε και ΔΝΤ ευτελίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, διαλύει δημόσια παιδεία και υγεία, στέλνει στην αργία, στην απόλυση και στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους, καταργεί διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών.

Περισσότερα...

Ο.Λ.Μ.Ε

Αθήνα, 26/4/13

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.
Σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.

Περισσότερα...

  • ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
  • ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

 

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, εμπαίζοντας μάλιστα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με το οποίο είχε συνάντηση μόλις χθες το απόγευμα ο υφυπουργός, η πολιτική ηγεσία του –κατ' όνομα- Υπ. Παιδείας και η τρικομματική κυβέρνηση αυξάνει το διδακτικό ωράριο των καθηγητών [4 ώρες σε όσους έχουν προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια και 2 ώρες για όλους τους υπόλοιπους], επιχειρώντας αφ' ενός να καλύψει τα τεράστια κενά προσωπικού που έχει προκαλέσει με την κατάργηση των διορισμών, αφ' ετέρου να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή εκπαιδευτικών υποψηφίων για απόλυση!

Περισσότερα...

O γερμανικός ιμπεριαλισμός στοχοποίησε τον επόμενο αδύναμο κρίκο. H Κύπρος ισοπεδώνεται, 40 χρόνια περίπου μετά την τουρκική εισβολή, από έναν εξαιρετικά βίαιο, αστραπιαίο, οικονομικό πόλεμο που της κήρυξε ο αδίστακτος γερμανικός οδοστρωτήρας. Στην Kύπρο, μετά την Eλλάδα, μέσα σε ένα εξαιρετικά ρευστό, δραματικά μεταβαλλόμενο σε βάρος των αδύναμων χωρών και όλων των λαών, διεθνές περιβάλλον, που διαμορφώνει το σπαρασσόμενο από τη σφοδρή οικονομική κρίση παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, επιβάλλεται η διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης, ο οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας, η λεηλασία του λαού της, ο απροσχημάτιστος νεοαποικιακός έλεγχος και επιτήρηση.
Oι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια νέα φάση κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. H εισβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κυπριακών τραπεζών, η ληστεία των καταθέσεων και η ουσιαστική διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Kύπρου, εγκαινιάζουν ένα νέο βίαιο μοντέλο ολοσχερούς καταστροφής και υποταγής των αδύναμων χωρών, αλλά και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, αναζωπυρώνοντας και τροφοδοτώντας, κατ' αρχήν, την κρίση της ευρωζώνης.

Περισσότερα...

«Nα σώσουμε τα παιδιά, Πέτρα. Aν θέλεις να μου συμπαρασταθείς ας αρχίσουμε από τα παιδιά. Πρέπει να τους μάθουμε να γίνουν λεύτεροι και τίμιοι άνθρωποι, που κάποτε θα στείλουν κατ' ανέμου όλους αυτούς τους κομματαρχίσκους όλους αυτούς τους λιμασμένους λύκους που μας στερούνε τη ζωή και την αλήθεια, που τα 'χουν διαλύσει όλα που έχουν διαβρώσει τις συνειδήσεις».
(Eρρίκος Ίψεν,
«Ένας εχθρός του λαού»)

Mε πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση-πορεία (το Σάββατο 9/3/2013) στη Θεσσαλονίκη «συμπλήρωσαν» οι κάτοικοι του νομού Xαλκιδικής τον αγώνα τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη θέση Σκουριές του Δήμου Aριστοτέλη.
Aπέναντί τους η εντεινόμενη καταστολή της κυβέρνησης Σαμαρά που έφτασε να ρίξει δακρυγόνα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Iερισσού σε μία προσπάθεια συνολικού εκφοβισμού.
Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε ένα βήμα πίσω για τα μεταλλεία στο Πέραμα του Έβρου. Στο νομό Έβρου είχαν «ξεσηκωθεί -κυριολεκτικά- οι πέτρες» και το πολιτικό δυναμικό των NΔ-ΠAΣOK δεν είχε τόπο να σταθεί.

Περισσότερα...