Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

Οι 2500 συνάδελφοί μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι σήμαναν για τους εκπαιδευτικούς το τέλος των όποιων αυταπατών είχαν απομείνει και έκαναν σαφές ότι στην εποχή της κρίσης και του μνημονιακού εφιάλτη όχι μόνο δεν θα προστατευθούμε από την καταιγίδα, αλλά θα βρεθούμε στο μάτι του κυκλώνα. Και αυτό γιατί η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: σε μια χώρα στην οποία το κεφάλαιο έχει εξαπολύσει ιστορικών διαστάσεων κοινωνικό πόλεμο, η εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό πρέπει να συρρικνωθεί και να γίνει ταξικότερη, όχι μόνο γιατί θεωρείται περιττή σπατάλη, αλλά και γιατί πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα γενιά με μειωμένες προσδοκίες, η οποία θα αποτελεί φθηνό, ευέλικτο και υπάκουο εργατικό δυναμικό και δεν θα μπορεί να ερμηνεύσει, να αμφισβητήσει και να αλλάξει τον κόσμο γύρω της. Σε μια τέτοια

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6/9 και ώρα 7.00 μ.μ) ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ).

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

Συνάδελφοι, η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την έναρξή της με τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ενάντια στο βάρβαρο μέτρο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ 2.500 συναδέλφων των ΕΠΑΛ, της «υπεραριθμίας», της

Περισσότερα...

Δάσκαλος γίνε, αλήθεια αν ήρωας είσαι.

Σε μια Βαβέλ δεμένους μας κρατάνε κακά στοιχειά. Tο μάγεμα τους λύσε !

 

Καλή χρονιά Συνάδελφε, εκπαιδευτικέ !

Καλή χρονιά Συνάδελφε , εκπαιδευτικέ!
Όποιος και να' σαι , όπου και να' σαι ! Καλή χρονιά και καλή αρχή! Μονάχα εμείς ανάμεσα σε τόσους άλλους , σε τούτη δω την κοινωνία , έχουμε τη δυνατότητα , το προνόμιο τούτης της ευχής , δύο φορές το χρόνο.

Καλή χρονιά , λοιπόν , και καλή αρχή!
Και να σκεφτούμε με την έναρξη της νέας χρονιάς πολύ καλά , να στοχαστούμε κριτικά πάνω σ' όσα πιεστικά και βασανιστικά συμβαίνουν και μας επηρεάζουν. Πρώτους εμάς και τους μαθητές μας , εμάς που υπηρετούμε από επαγγελματική θέση το δικαίωμα στη μόρφωση, τους μαθητές μας, που γίνονται αποδέκτες αυτού του δικαιώματος , έπειτα την υπόλοιπη κοινωνία , γονείς και όλους τους υπόλοιπους. Μας επηρεάζουν , φαινομενικά με διαφορετικούς τρόπους , όμως εξίσου το ίδιο.

Περισσότερα...

eo antitetradia

Εκπαιδευτική ... «Ηρωδιάδα»

ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΤΑ 30% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας μέσα στο Α΄ 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα ψηφιστούν οι αλλαγές στη Ββάθμια Γενική και Επαγγελματική εκπαίδευση και οι μαθητές που θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά (2013/14), σε λίγες μέρες δηλαδή, στη Α΄ τάξη του Λυκείου, θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέρος, στο τέλος της χρονιάς, σε νέου τύπου εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές διαφοροποιούνται από όλες τις προηγούμενες σε δυο καθοριστικά σημεία. Πρώτον, οι μαθητές θα εξετάζονται σε θέματα τα οποία σε ποσοστό 50% θα προέρχονται από μια απρόσωπη Κεντρική Τράπεζα Ερωτήσεων και όχι από τον διδάσκοντα. Δεύτερον, η βαθμολογία και αυτής της τάξης και των επόμενων τάξεων του Λυκείου, θα «μετράει» στις παραμέτρους εισόδου στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί

... στο Λαβύρινθο με το Μινώταυρο!

Με 16.000 καθηγητές λιγότερους και με προγράμματα σπουδών τα οποία ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες η πιο «καυτή» σχολική χρονιά για τους 650.000 μαθητές της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, Επαγγελματική Εκπαίδευση).

Την ίδια ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς άλλοι καλούνται να κάνουν μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου αίτηση μετάταξής τους σε άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα ή σε διοικητική θέση, ενώ άλλοι δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα διδάσκουν τη νέα σχολική χρονιά που κάνει το ντεμπούτο της σε λίγες μέρες.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Ακόμα και αν επαληθευτούν οι κυβερνητικές εκτιμήσεις ότι οι αφίξεις των τουριστών για το 2013 θα ανέλθουν ή και θα ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια και τα έσοδα τα 11 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα ότι το "success story" της τουριστικής ανάπτυξης είναι πλαστό. Πίσω από την παραπλανητική εικόνα των αφίξεων κρύβεται η διαρκής συρρίκνωση των διανυκτερεύσεων. Οι διανυκτερεύσεις των 12 και πλέον ημερών είναι πια παρελθόν, ενώ κυριαρχούν τα ολιγοήμερα και φτηνά πακέτα. Παράλληλα ο βιομηχανοποιημένος και εκφυλιστικός τουρισμός του «all inclusive», περιλαμβάνει το 65% - 70% των ξενοδοχείων της

Περισσότερα...