Για έναν ολόκληρο χρόνο η Κεραμέως δήλωνε δημοσίως και σε όλους τους τόνους ότι τα εργαλεία της τηλεκπαίδευσης (πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης) παρέχονται δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και με μηδενικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο, μιας και ο αμερικανικός πολυεθνικός κολοσσός CISCO πρόσφερε ως δωρεά τις υπηρεσίες του. Απέναντι σε κάθε απαίτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, να δοθεί στη δημοσιότητα η σύμβαση που προέβλεπε τη "δωρεάν παροχή υπηρεσιών" από τη μεριά της CISCO, η υπουργός Παιδείας με θράσος και κυνισμό δήλωνε ότι "η σύμβαση είναι στα συρτάρια του ΥΠΑΙΘ και όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να έρθει να την διαβάσει". Με τον τρόπο αυτό κράτησε για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο στα σκοτάδια τις υπόγειες και μυστικές συμφωνίες με τον πολυεθνικό κολοσσό.

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 1/4 στα Προπύλαια στη 1μμ

  • ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!
  • κόντρα στον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια!
  • τον αυταρχισμό και την καταστολή!
  • το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των σχολών!

Μαζικός πανεκπαιδευτικός αγώνας για να ανατραπούν τα αυταρχικά - αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας και της καταστολής!

Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Εργαζόμενοι, άνεργοι

Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας. Όλο αυτό το διάστημα ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά βρίσκονται στη δίνη μιας κλιμακούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο έχει αρνηθεί όλους αυτούς τους μήνες να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας,όχι μόνο αρνείται προκλητικά να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά αντίθετα έχει κάνει την πανδημία πρόσχημα για να νομοθετεί απανωτά σκληρά αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα. Η πολιτική της δεν έχει καμία σχέση με την αποτελεσματική διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα εφαρμόζει μια εγκληματική πολιτική εγκατάλειψης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας: Δεν καλύπτει τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το δημόσιο σύστημα υγείας σε μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές και αναγκαίο προσωπικό. Δεν προσλαμβάνει ούτε τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό. Κλείνει τμήματα νοσοκομείων. Αρνείται να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας. Έχει φτάσει ως το απάνθρωπο σημείο να μειώσει το 2021 κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ την κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, αφήνοντας προκλητικά έκθετο το λαό απέναντι στην πανδημία.

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικά σωματεία την Τετάρτη 10 Μάρτη στα Προπύλαια στη 1.00μμ

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα

- ενάντια στην κυβερνητική καταστολή και τρομοκρατία!

- για την ανατροπή των αυταρχικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων!

Τρίτη 9 Μάρτη στις 6.00μμ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διαδηλώνουμε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή!

Είναι η Ν.Σμύρνη κατεχόμενη πόλη;

Είναι τ' αδέλφια μας, οι γονείς μας, τα παιδιά μας εγκληματίες;

 

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Από την Ν. Κεραμέως στην … Πρεβεία των ΗΠΑ!

Νίκη Κεραμέως: «Η αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις  σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τις μεγαλύτερες αρμοδιότητες των διευθυντών». Τα παραπάνω ανέφερε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Περισσότερα...