Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν, την Κυριακή 29 Μάη, επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου και να αποτίσουν φόρο τιμής στους κομμουνιστές, στους λαϊκούς αγωνιστές που πάλεψαν για τα μεγάλα ιδανικά.

Περισσότερα...

του Χρίστου Σόφη*

Δεν έχει τελειωμό ο αντιδημοκρατικός κατήφορος των συνδικαλιστικών δυνάμεων των ΔΑΚΕ(ΝΔ) και ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ), που ελέγχουν την ΟΛΜΕ, αλλά και των ΠΕΚ(ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) και ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) που έχουν αναλάβει το ρόλο του κομπάρσου. Με άθλιες μεθοδεύσεις επιμένουν στην απόφασή τους να αυτοδιοριστούν από το Πρωτοδικείο ως διορισμένη-δοτή διοίκηση, αντί να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε συνδικαλιστικό συνέδριο, το οποίο όφειλαν να έχουν πραγματοποιήσει ήδη από τον Ιούλιο του 2021.

Περισσότερα...

Ο διορισμός της Διοίκησης της ΟΛΜΕ από το πρωτοδικείο στις αρχές του χρόνου δεν είναι το αποκορύφωμα του συνδικαλιστικού εκφυλισμού σε μια ιστορική και με αγώνες Ομοσπονδία. Την τελευταία διετία η πλειοψηφία των παρατάξεων του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) συνεπικουρούμενη σε κρίσιμα ζητήματα από το ΠΑΜΕ έχουν επιβάλει συνδικαλιστικό lockdown επιδιώκοντας την παραλυσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Περισσότερα...

Συνεχίζει τον κατήφορο η διορισμένη πια Διοίκηση της ΟΛΜΕ που αρνείται να τοποθετηθεί στα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης και τα προβλήματα του κλάδου. Σήμερα, 8 Μάρτη πραγματοποιήθηκε μόλις η 4η συνεδρίαση του ΔΣ από την αρχή της χρονιάς με κυρίαρχο θέμα την παραίτηση των δυο μελών των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που σταθερά εναντιώνονται στην προσφυγή της πλειοψηφίας στο Πρωτοδικείο για τον αυτοδιορισμό της. Έναν ολόκληρο μήνα από  τις 10 Φλεβάρη είχε να συνεδριάσει το ΔΣ και τότε απλά ασχολήθηκε με περιοδείες συνδικαλιστικού … τουρισμού!

Περισσότερα...

Το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (28/2), παρά τις κρίσιμες συνθήκες στις οποίες πραγματοποιήθηκε, εξελίχθηκε σε μια προσυμφωνημένη και ναρκοθετημένη διαδικασία, υπονομευτική από κάθε άποψη για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Με ευθύνη όλων των βασικών και κυρίαρχων δυνάμεων (παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ-ΠΑΜΕ) και την κοινή στάση που έχουν υιοθετήσει όλο αυτό το διάστημα στην ΑΔΕΔΥ, το ΓΣ δεν κατέληξε σε καμία ουσιαστική απόφαση εκτός από το να ορίσει μια απεργία στις 6 του Απρίλη σε συνεννόηση με το ΕΚΑ. Πρόκειται βέβαια για απόφαση που έχει ξαναληφθεί και που με τις γνωστές μεθοδεύσεις δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Περισσότερα...

prosklisi web 

Το περιοδικό ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ της εκπαίδευσης σας καλεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00μμ στον πολιτιστικό χώρο Σήμα (Ισαύρων 29Γ)

σε μια μοναδική βραδιά τζαζ με το μουσικό τρίο του Δημήτρη Καλαντζή, με τον Γιώργο Γεωργιάδη στο μπάσο και τον Γιώργο Πολυχρονάκο στα drums. Συνοδεύει με τη φωνή της η Λουκία Παλαιολόγου.