Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

γράφει η Αρετή Σπαχή*

Σε μια ιστορική περίοδο που φλέγεται η Ανατολική Ευρώπη και ο Ουκρανικός λαός ματώνει κάτω από τη μπότα του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και την ανοιχτή επέμβαση των Δυτικών Ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ), σε μια ιστορική φάση που η  χώρα έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, κάτω από την επίνευση των επικυρίαρχων, κηδεμόνων και προστατών της δεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλου του πολιτικού προσωπικού της εγχώριας ολιγαρχίας, η ΟΛΜΕ -η μεγαλύτερη ομοσπονδία του Δημοσίου με εκατονταετή περίπου ιστορία- πραγματοποίησε το συνέδριό της  (1-4 Ιούλη) μακριά και πέρα από τις λαϊκές ανάγκες  της βάσης για την  προάσπιση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, για την κατοχύρωση των βασικών δημοκρατικών εργασιακών, παιδαγωγικών, μορφωτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Περισσότερα...

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης σας καλούν και φέτος στο Κάμπινγκ της Πορείας.

Η φετινή καλοκαιρινή μας απόδραση έχει προορισμό την Ιτέα Φωκίδας και το κάμπινγκ Ayannis στην Ιτέα Φωκίδας (μόλις 2.5 ώρες από την Αθήνα), για το χρονικό διάστημα 30 Ιουλίου – 7 Αυγούστου!

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 , η Ν. Κεραμέως δήλωσε πως η χρονιά θα ξεκινήσει με περισσότερους εκπαιδευτικούς, θυμίζοντας πως θα πραγματοποιηθούν ακόμη πάνω από 8.500 διορισμοί εκπαιδευτικών.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Κεραμέως

Την ίδια ώρα που η Ν. Κεραμέως, το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση υπόσχονται 8.586  διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και το «τέλος του καθεστώτος των αναπληρωτών», ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί την τρέχουσας σχολικής χρονιάς ξεπερνάει τις 44.000 με αποτέλεσμα τη σχολική χρονιά που έρχεται (2022/23) να παρουσιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός κενών θέσεων από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς θα κυμαίνεται περίπου στις 50.000 (μαζί με τα κενά που θα αφήσουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη δηλώσει παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης)!

Περισσότερα...

Μπροστά στα συνδικαλιστικά συνέδρια ΟΛΜΕ -ΔΟΕ Μαζικός ανυποχώρητος αγώνας των εκπαιδευτικών

Τα συνδικαλιστικά συνέδρια των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, πραγματοποιούνται κάτω από τη βαριά σκιά που απλώνει ο παρατεταμένος πόλεμος στην Ουκρανία. Η στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία και η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ, με την προσφορά μιας γιγαντιαίας οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής στήριξης στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου, με το πρόσχημα της «υπεράσπισης της δημοκρατίας», αποκαλύπτουν τη σφοδρή σύγκρουση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται τόσο στην ανατολική Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει και επανέρχεται η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου και πυρηνικού αλληλοεκβιασμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ κομπάζοντας πως στέκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», υπηρετώντας το δόγμα της υποτέλειας και της εξάρτησης, ευθυγραμμίζεται και στρατεύεται πίσω από τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στέλνει πρόθυμα, πρώτη και καλύτερη, οπλισμό στην Ουκρανία, μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανο-ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα μονοπάτια.

 

Περισσότερα...

 Παράταση ωραρίου στα Ολοήμερα: Η προσαρμογή του σχολείου στις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο των γονιών

Μιλώντας στο συνέδριο με «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση», τόσο ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης όσο και η Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως ανακοίνωσαν ότι, στο πλαίσιο των «προσπαθειών τους» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας προτίθενται, από το προσεχές σχολικό έτος 2022 – 2023, να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων ως τις 18:00.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο 50% των ολοήμερων σχολείων, δηλαδή περίπου 5.000 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί έως τις 5:30 το απόγευμα, με πρόβλεψη επέκτασης έως τις 6 στο μέλλον.

Η υπουργός έκανε λόγο για «σημαντική δέσμη ρυθμίσεων», που έχει διττό στόχο: την επέκταση του ωραρίου «για να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς» και την «ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών». 

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

8.586 νέους μόνιμους διορισμούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στην Ειδική Αγωγή, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη. «Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών -αυτών των 8.586 εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στο δυναμικό της δημόσιας εκπαίδευσης- πραγματοποιείται σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία. Θυμίζω: 11.700 στη γενική παιδεία, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική εκπαίδευση, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας με διαδικασίες ΑΣΕΠ», είπε ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα...