Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

aksiologisi

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση τού Εκπαιδευτικού Ομίλου - αντιτετράδια της εκπαίδευσης για την Αξιολόγηση.

 (Αθήνα, Απρίλιος 2023. Σελίδες 84, τιμή 5€)

Μετά από 41 χρόνια η κυβέρνηση επιδιώκει την νεκρανάσταση του άταφου νεκρού της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλαδή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών και του νεο- επιθεωρητισμού.  

Περισσότερα...

Συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα!

Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων!

Όλοι στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα!

Το μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο της Αθήνας όπως και μαζικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας την Κυριακή 5 Μάρτη αποτελούν την πιο έμπρακτη καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ και των προκατόχων της. Μιας πολιτικής που έβαψε με το αίμα δεκάδων νέων ανθρώπων και εργαζομένων στους σιδηροδρόμους την κοιλάδα των Τεμπών. Που αδίστακτα θυσιάζει ακόμα και ζωές στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Περισσότερα...

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη αποκαλύπτει τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων!
Ένα ακόμη έγκλημα με την σφραγίδα της πολιτικής των εκποιήσεων και της ασυδοσίας των επενδυτών!

Όλοι στις διαδηλώσεις Κυριακή 5 Μάρτη! Αθήνα: Σύνταγμα 11πμ

Καμία ενότητα στην ανοχή και την ενοχή τους!


Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη αργά τη νύχτα στις 28 Φλεβάρη στην περιοχή των Τεμπών, η οποία οδήγησε στον τραγικό θάνατο δεκάδες επιβάτες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, γεννά ανείπωτη θλίψη και οργή. Ο άδικος χαμός τόσων ανθρώπων από το πρωτοφανές -για τα σιδηροδρομικά χρονικά- δυστύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Δυο αμαξοστοιχίες επί 12 ολόκληρα λεπτά κινούνταν με αντίθετες κατευθύνσεις στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή. Στην εποχή που τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και η «τηλεδιοίκηση» αποτελούν δεδομένο ακόμη και για τη διαχείριση ιδιωτικών και οικιακών υποθέσεων, στο ελληνικό «επενδυτικό ελντοράντο» ο ιδιωτικοποιημένος ΟΣΕ και η Hellenic Train δεν διαθέτουν καμία τέτοια «καινοτομία». Επί 12 ολόκληρα λεπτά οι αμαξοστοιχίες οδηγούνται σε σύγκρουση, χωρίς να υπάρχει καμία σήμανση, κανένα σύστημα ελέγχου και ασφάλειας να την αποτρέψει. Ακόμη και αυτά που κληρονομήθηκαν από τον δημόσιο ΟΣΕ, παρατημένα στην τύχη τους, δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Οι «επενδυτές» δεν έκριναν σκόπιμο να ξοδευτούν για τη σήμανση των δικτύων, για GPS και αυτοματισμούς ελέγχου στα τρένα, παρά την τεράστια αύξηση των εισιτηρίων. Η κίνηση των τραίνων στην Ελλάδα της ... ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ελέγχεται από τους σταθμάρχες με ασύρματους, όπως έναν αιώνα πριν. Μόνο που ακόμη και τότε το προσωπικό υπήρξε πολυπληθέστερο, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, σε σύγκριση με τις σημερινές, και σίγουρα συντηρούνταν τα όποια συστήματα διέθεταν. Με αυτά τα δεδομένα η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Είχε άλλωστε προαναγγελθεί και καταγγελθεί δεκάδες φορές από τις ενώσεις και τα σωματεία των εργαζομένων. Τραγική ειρωνεία τόσο οι ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που κατήγγειλαν το καθεστώς εγκατάλειψης κάνοντας λόγο για «δυστύχημα που έρχεται», όπως ακόμη και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του βασικού μοχλού των ιδιωτικοποιήσεων, που μόλις δυο εβδομάδες νωρίτερα (15 Φλεβάρη) παρέπεμπε τη χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με την κατηγορία των ελλειμματικών μέτρων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας. Κατά τα άλλα ο Κώστας Καραμανλής, (πρώην πλέον) υπουργός Μεταφορών, δήλωνε προκλητικά στις 20 Φλεβάρη στη Βουλή πως «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα»!

Περισσότερα...

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Με την επαναφορά και επιβολή του επιθεωρητισμού, το υπουργείο με μια ακόμη αιφνιδιαστική προσπάθεια εδραίωσης της αξιολόγησης, κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο. Τα πάντα πλέον είναι καθαρά. Κάθε αυταπάτη, κάθε εξωραϊσμός, κάθε καθησυχασμός για το περιεχόμενο και τους στόχους της αξιολόγησης είναι αδικαιολόγητος και θα αποβεί μοιραίος για τον κλάδο.

 

Περισσότερα...

Ανοιχτή Επιστολή

Κάτω τα χέρια σας από το ελεύθερο χρόνο μας κ. Α. Κόπτση κ. ΔΙΔΕ – Δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας!

Των Χρήστου Δάμαλου* Γιώργου Κ. Καββαδία* - Φωτεινής Πανοπούλου* - Χρήστου Σόφη* - Αγγελικής Φατούρου*

Με ποιο δικαίωμα κ. Α. Κόπτση και κ. ΔΙΔΕ μας ενοχλείτε ακόμα και το Σαββατοκύριακο ζητώντας με το μήνυμά σας από τους εκπαιδευτικούς

«να δοκιμάσουν την χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν, νωρίτερα (προτιμότερο την προηγούμενη ημέρα δηλαδή αύριο) από την εφαρμογή στην τάξη».

Επειδή άραγε, όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας μάθατε να μας ενοχλείτε, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ακόμα και αργά το βράδυ μέσω webex ακόμα και για συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων;

Επειδή «εγκαινιάσατε» να γίνονται επιμορφώσεις νεοδιόριστων εξ αποστάσεως και εκτός εργασιακού ωραρίου.

Περισσότερα...

 Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών βρίσκεται προ των πυλών. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει νέο επίθεσης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Στο στόχαστρο μπαίνει η σταθερή και μόνιμη εργασία. Ο «Προκρούστης» της αξιολόγησης απειλεί τους νεοδιόριστους.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό Αντιτετράδια της εκπαίδευσης σας καλούν στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση:

«Όταν η αξιολόγηση γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον»,

που διοργανώνουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ, στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα Πορείας» (Ισαύρων 29Γ)

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι

  • Γιώργος Καββαδίας, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραια
  • Χρίστος Σόφης, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

 Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Λένα Γολεμάτη και Ορέστη Ρουχωτά, σε γνώριμες και αγαπημένες μουσικές από το έντεχνο ρεπερτόριο.