Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου: Να τιμήσουμε τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη του '73

ΝΑ ΤΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '73 ΜΕ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Συνάδελφοι, 40 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του '73, ο Αντιϊμπεριαλιστικός αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Αμερικανοκίνητη, φασιστική και στρατοκρατική χούντα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Γιατί τα εργατο-λαϊκά στρώματα βρίσκονται ξανά αντιμέτωπα με μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Υποτέλειας, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ Αυτή ή κυβέρνηση που βρίσκεται στην υπηρεσία του ξένου Ιμπεριαλισμού και της εγχώριας ολιγαρχίας εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, δίδοντας παραστάσεις δήθεν εκδημοκρατισμού , την ίδια στιγμή που- με το αντιδραστικό ιδεολόγημα των «δυο άκρων»- θέτει στο στόχαστρο το λαϊκό και αριστερό κίνημα και ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας..
Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση θεσπίζει ακόμη ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ, σε ένα ήδη δραματικό για τα λαϊκά στρώματα τοπίο πείνας, ανεργίας (1.800.000 οι άνεργοι), γενικεύοντας τις απολύσεις-μετακινήσεις και διαθεσιμότητες, συνθλίβοντας το αγροτικό εισόδημα και τα χαμηλά στρώματα ,αποδομώντας τον παραγωγικό ιστό, εδραιώνοντας το σχολείο της αγοράς και το «νέο λύκειο» των πολλαπλών ταξικών φραγμών, της ευέλικτης απασχόλησης και πληροφορίας, διαλύοντας το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία,
Αυτή η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής και της τρομοκρατίας που επιβάλλουν από κοινού τα κόμματα της ολιγαρχίας-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., εξαθλιώνει τους εργαζόμενους -με τη θηριωδία του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και των «μετακινήσεων», δηλαδή των ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ . Παράλληλα, με την κατάργηση βασικών τομέων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ την απόλυση 2.550 συναδέλφων της Τεχνικής Εκπαίδευσης , τη θέσπιση του «νέου λυκείου» της ταξικής απόρριψης των χαμηλών στρωμάτων, την επικείμενη εφαρμογή της «Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης-πειθάρχησης», και τον αποκλεισμό 12.5000 αναπληρωτών από την εκπαίδευση , αλλά και των σχολικών φυλάκων, σκιαγραφείται το «νέο τοπίο» της κατάργησης και των θεμελιωδών μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των στοιχειωδών εργασιακών και παιδαγωγικών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.
Η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση μετατρέπει τη μόρφωση, υγεία, πρόνοια και σταθερή εργασία σε... πολυτέλεια, παραδίδει σε... τιμή ευκαιρίας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στα αρπακτικά του κεφαλαίου, ντόπια και ξένα, καταργεί τις Σ.Σ.Ε και την αργία της Κυριακής, εισβάλλει με τις δυνάμεις καταστολής στην ΕΡΤ , απολύει τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ποινικοποιώντας τη δράση τους, ενώ φορτώνει τους πολίτες με δυσβάστακτα χαράτσια, εξωθώντας τους στην απόγνωση και την πλήρη εξαθλίωση.
Η αντιλαϊκή πολιτική ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, αλλά και των παλιότερων γενεών, αφού εμπορευματοποιεί πλήρως τη γνώση, ιδιωτικοποιεί το πανεπιστήμιο και το μετατρέπει σε παράρτημα των επιχειρήσεων, ενώ θεσπίζει και στην πράξη προωθεί το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, της ευέλικτης πληροφόρησης και απασχόλησης, που ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ δεκάδες χιλιάδες ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ενώ στην πράξη ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ μονίμων εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή, καταργεί την οργανική θέση, το ωράριο εργασίας , εντείνει την καταστολή και τρομοκράτηση του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος.
Παράλληλα, στην αλυσίδα αυτών των δυσβάστακτων αντιλαϊκών μέτρων πρέπει να προσθέσουμε τη νέα ζοφερή πραγματικότητα της ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, μέσω της προκλητικά αντιλαϊκής και ξενόδουλης πολιτικής που επιβάλλουν από κοινού οι δυνάμεις του ξένου Ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλο-αστικής τάξης, έτσι ώστε η απροκάλυπτη πολιτική της κηδεμονίας, των υποδείξεων και των... συμμορφώσεων προς τα ξένα Ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στην ουσία, να διαμορφώνει πρόδηλα ένα καθεστώς ξενοκρατίας, που επιτρέπει την άμεση και ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών επικυρίαρχων στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και χαλκεύει νέα δεσμά ιμπεριαλιστικής εξάρτησης στη χώρα μας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ- ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ , όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΛΗ που δίδαξε ο ηρωικός παλλαϊκός ξεσηκωμός το Νοέμβρη του '73.

  • Τα Βάρβαρα μετρά θα ανατρέψει το ενωτικό λαϊκό μέτωπο και όχι η ανάθεση της λύσης στους «νέους σωτήρες»(!).
  • Το Πολυτεχνείο ζει και καθοδηγεί τους αγώνες και τη δράση μας για ψωμί-δουλεία-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.
  • Το Πολυτεχνείο ζει στους δικούς μας ενωτικούς-συλλογικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτελείας, της φτώχειας, της απομόρφωσης, της ανεργίας και της παράδοσης της χωράς στα αρπακτικά του κεφαλαίου.
  • Ζει στον καθημερινό και ανυποχώρητο αγώνα του λαού μας για ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής που ισοπεδώνει τις εργασιακές, μορφωτικές κατακτήσεις, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες , τα κυριαρχικά δικαιώματα.
  • Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι ,όταν ο λαός πολεμά ενωμένος , αδελφωμένος και αποφασισμένος, νικά.
  • Η Ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν είναι ανίκητη

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ-ΛΑΙΚΟ-ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.